Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009

Ετσι γλεντάνε στο Ξηρόμερο !!

DSC03558.JPG

DSC03507.JPG

DSC03685.JPG

DSC03683.JPG

DSC03691.JPG

DSC03559.JPG

DSC03623.JPG

DSC03597.JPG

DSC03576.JPG

Σε μια ατμόσφαιρα πολύ ευχάριστη με επιλεγμένη καλή ποιοτική μουσική, τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου Βελανιδιάς αντάμωσαν, κουβέντιασαν και διασκέδασαν, τη Κυριακή το μεσημέρι στις 29 Μαρτίου, στο Μεζεδοπωλείο «Άγγελος» στο Χαιδάρι.
Μπαίνοντας οι καλεσμένοι στη ζεστή αίθουσα τους υποδέχονταν με φιλόξενα χαμόγελα τα παιδιά της βελανιδιάς Σπύρος Φυσελιάς, Γιάννης Χρόνης, Γιώργος Τσέλιος, Χρήστος Σαλτογιάννης και τους καλωσόριζαν με μια ζεστή και εγκάρδια χειραψία.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν αφενός να επισημανθεί για άλλη μια φορά η ανάγκη της προστασίας του Βελανιδοδάσους Ξηρομέρου αυτού του απειλούμενου δασικού είδους για την περιοχή μας και αφετέρου τα όποια έσοδα προκύψουν να διατεθούν για την έκδοση του περιοδικού «η βελανιδιά».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του προέδρου του Συλλόγου Φίλων της Βελανιδιάς Σπύρου Φυσελιά, ο οποίος τόνισε την ανάγκη ανακήρυξης του δάσους της βελανιδιάς σε προστατευόμενη περιοχή και σε εθνικό πάρκο, ακολούθησε χαιρετισμός από τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Χρόνη και στη συνέχεια ο Ταμίας Χρήστος Σαλτογιάννης καλωσόρισε τους καλεσμένους και τους ευχήθηκε καλή διασκέδαση και τόνισε ότι πρέπει όλοι μας να βάλουμε στην καθημερινότητα μας την ευαισθησία για το περιβάλλον και τις βελανιδιές.
Αμέσως μετά χαιρέτησαν την εκδήλωση οι: ο Πρωθιερέας Πόπης Βασίλειος, ο Γραμματέας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κοντός Παναγιώτης, οι Πολιτευτές: Αντωνόπουλος Βασίλης, Τρυφιάτης Πάνος, Μακρυπίδης Ανδρέας και Κουρουμπλής Παναγιώτης, ο π. Πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ. Κλαδευτήρας Χρήστος, ο επίτιμος Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Σάββας Αλέκος και ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Σπήλιου Λιβανού Χρυσοβαλάντης Κωνσταντινίδης.
Κύριος ομιλητής ήταν ο συγγραφέας Μπάμπης Τσελεπής, ο οποίος ευχαρίστησε τους παρόντες που ανταποκρίθηκαν στη πρόσκλησή στη συνέχεια αναφέρθηκε ότι πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα για σεβασμό και προστασία στο φυσικό μας περιβάλλον και στο βελανιδοδάσος, το οποίο σήμερα απειλείται κάθε μέρα όλο και περισσότερο, λόγω της ανθρώπινης αλόγιστης δραστηριότητας. Ο ομιλητής εμφανίστηκε αισιόδοξος πως μετά την επίσκεψη στο δάσος της επιτροπής περιβάλλοντος της βουλής έγινε έστω ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, ούτως ώστε να προστατευθεί το περιβάλλον και να βελτιωθούν οι ζωές όλων των Ξηρομεριτών και έκλεισε λέγοντας ότι οφείλουμε όλοι μας να δείξουμε την απαραίτητη προσοχή και σεβασμό στο περιβάλλον, γιατί το δάσος της Βελανιδιάς είναι η ζωή μας και η προίκα που θα δώσουμε στα παιδιά μας.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι, οι οικογένειες τους και οι φίλοι τους πέρασαν ένα θαυμάσιο μεσημέρι. Οι παρέες ήταν πολύ κεφάτες, το φαγητό ήταν υπέροχο, το περιβάλλον μαγευτικό. Πλούσιες ήταν οι μελωδίες από τη μικρή ορχήστρα του μεζεδοπωλείου, που ξεσήκωσαν τον κόσμο και γέμισε η πίστα μεράκι και όταν το κέφι έφτασε στο κατακόρυφο με τραγούδια και χορούς, τότε πολλοί μερακλήδες διακρίθηκαν με τις χορευτικές τους επιδόσεις.
Ήταν εκεί: ο Πρωθιερέας Πόπης Βασίλειος, ο π. Βουλευτής και Πολιτευτής Μακρυπίδης Ανδρέας, ο π. Βουλευτής και Πολιτευτής Κουρουμπλής Παναγιώτης, ο Γραμματέας του Πανεπιστημίου Αθηνων Κοντός Παναγιώτης, ο πολιτευτής Τρυφιάτης Πάνος, ο πολιτευτής Αντωνόπουλος Βασίλης, ο Εκπρόσωπος του Βουλευτή Σπήλιου Λιβανού Χρυσοβαλάντης Κωνσταντινίδης, ο επίτιμος Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Σάββας Αλέκος, ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Αλεξανδρής Δημήτρης, ο π. Πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ. Τσαπαρέλης Κώστας, ο π. Πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ. Κλαδευτήρας Χρήστος, τα μέλη της Ο.Π.ΣΥ.Ξ. Μηλιώνης Άγγελος και Σάββας Ταξιάρχης, οι συγγραφείς: Μπαμπάνη Μαρία, Μπαρμπαρούσης Γιώργος, Μπερερής Διονύσιος, Λαζαρόπουλος Πάνος, η Ζωγράφος Λαζαροπούλου Σοφία, ο Πρόεδρος Συλλόγου Σκουρτούς Στρατούλης Γεράσιμος, ο Πρόεδρος Συλλόγου Αετού Ντέμος Χρήστος, ο Αντιπρόεδρος Μπάκας Σπύρος και ο Ταμίας Ζαφείρης Νώντας, ο Αντιπρόεδρος Συλλόγου Τρύφου Αγραφιώτης Πάνος, ο Αντιπρόεδρος Συλλόγου Αγραμπέλου Καμπέρης Δημήτρης, από τον Σύλλογο Κωνωπίνας ο Αντιπρόεδρος Κορομηλάς Νίκος, ο Γραμματέας Χολής Θεόδωρος, ο Ταμίας Γεροχρήστος Κώστας, ο Πρόεδρος Συλλόγου Δρυμού Καλός Πάναγιώτης, ο Πρόεδρος Συλλόγου Χρυσοβίτσας Γεωργούλας Κώστας, ο π. Πρόεδρος Συλλόγου Προδρόμου Νικολάου Πέτρος.
Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, τα ιστορικά μέλη της Βελανιδιάς Ταπραντζής Αλέξανδρος, Ταπραντζής Αρίσταρχος, Μπουργάνης Σοφοκλής, Στεργίου Στάθης, Γκούμας Χρήστος, Σεραφείμ Βασιλείου, Τομαρά Δώρα, Τομαράς Διονύσιος, Γαζέτα Λίνα και Βενετίκου Ευτυχία, το μέλος του ορειβατικού Συλλόγου ΟΤΕ Χασιώτης Γεράσιμος, από το Μαχαιράς blog ο Κουβέλης Γιώργος, οι επιχειρηματίας Ζανιάς Κώστας από Πρόδρομο και Μπαρμπαρούσης Παύλος από Μπαμπίνη και πολλοί ακόμη φίλοι του Συλλόγου και του Βελανιδοδάσους Ξηρομέρου.

 


Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009

Χορός Βελανιδιάς 2009

DSC03343.JPG

DSC03342.JPG

DSC03496.JPG

DSC03443.JPG

DSC03413.JPG

DSC03384.JPG

DSC03348.JPG

DSC03445.JPG

DSC03353.JPG

 

DSC03354.JPG


Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009

ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ- ΑΙΤΩΛΙΚΟ

DSC02713.JPG

DSC02734.JPG

DSC02668.JPG

.

 

    Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 19 Μαρτίου στην αίθουσα της Παλιάς Βουλής η παρουσίαση του Λαογραφικού Λευκώματος «Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού Διαδρομή στο χρόνο, στο χώρο, στο λόγο, στις τέχνες»,  η σημαντική αυτή έκδοση, που άφησε κατάπληκτους και ενθουσιασμένους όλους τους παρευρισκόμενους, από τον Φορέα της Λιμνοθάλασσας.

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό οι βουλευτές Βασίλειος Μαγγίνας, Χρήστος Βερελής, Σπήλιος Λιβανός, οι οποίοι μίλησαν με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την προσπάθεια του Φορέα της Λιμνοθάλασσας και για την σημασία της έκδοσης του φωτογραφικού Λευκώματος.

     Για το επιμελημένο λεύκωμα μίλησαν ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, που συντόνιζε την όλη εκδήλωση, ο οποίος μίλησε για την περιβαλλοντική σημασία της έκδοσης του Λευκώματος, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτή την έκδοση, τους χορηγούς που χωρίς της βοήθεια τους δεν θα ήταν δυνατή η έκδοση του Λευκώματος,  τους συμπατριώτες που διέθεσαν υλικό απαραίτητο για την έκδοση και καλωσόρισε τους καλεσμένους, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ιωάννης Γεροθανάσης ο οποίος απουσίαζε αλλά η γραπτή εισήγηση του διαβάστηκε, ο Ομότιμος Καθηγητής Παν/μίου Ιωαννίνων Αθ. Παλιούρας και ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης, Χάρης Κοκκώσης. Οι ομιλητές μίλησαν με θερμά λόγια για το Λεύκωμα και τόνισαν τόσο την καλλιτεχνική αξία του Λευκώματος (θαυμάσιες φωτογραφίες και κείμενα), όσο και την περιβαλλοντική, πολιτιστική και τουριστική του αξία και χρησιμότητα.

    Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Π. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, οι βουλευτές Βασίλειος Μαγγίνας, Χρήστος Βερελής, Σπήλιος Λιβανός, οι π. βουλευτές Αριστοτέλης, Παναγιώτης Δελημήτσος, παναγιώτης Κουρουμπλής, Ανδρέας Καραγκούνης και Δαβάκης Αθανάσιος, οι πολιτευτές Πάνος Τρυφιάτης, Ζέφη Δημαδάμα, οι δήμαρχοι Μεσολογγίου Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, Αιτωλικού Νίκος Γαλάνης, Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης, Πυλλήνης Μπουλές Ιωάννης,ο π. Δήμαρχος Μεσολογγίου Γιώργος Πρεβεζάνος, ο Γραμματέας του πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Κοντός, οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας Μεσολλογιτών Γιάννης Μπούρος και Ξηρομεριτών Δημήτρης Στεργίου, ο  Πρόεδρος της ενωσης Αιτολοακαρνάνων λογοτεχνών Γιώργος Αναγνωστόπουλος, ο Πρόεδρος της Βελανιδιάς Σπύρος Φυσελιάς, εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας, των γραμμάτων και των τεχνών, των Πολιτικών Κομμάτων και Συλλόγων και πλήθος Αιτωλοακαρνάνων συμπατριωτών μας.

   Μετά την παρουσίαση, σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, για αρκετή ώρα οι παρευρισκόμενοι παρέμειναν στην αίθουσα, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά τους στους συντελεστές της καλαίσθητης έκδοσης και προσφέρθηκαν λευκώματα σε όλους τους προσκεκλημένους.

 


Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009

Ο " ΘΡΙΑΜΒΟΣ " ΓΛΕΝΤΑΕΙ !!!

DSC02567.JPGDSC02593.JPGDSC02586.JPGDSC02577.JPGDSC02551.JPG


Για όσους δεν γνωρίζουν η ποδοσφαιρική ομάδα μας  ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ανέβηκε κατηγορία .


Το Δ Σ αποφάσισε να ευχαριστήσει προπονητή,παίχτες και οπαδούς κάνοντας ενα πλούσιο γλέντι στο καφέ ψησταριά του Φ.Πεσιλή.


Το blog drimos εύχεται και του χρόνου να γλεντήσουμε πάλι μία νέα άνοδο κατηγορίας .Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009

ΟΜΙΧΛΗ ΣΤΑ ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ ΟΡΗ .
205596-DSC09715.JPG


Ευχαριστώ το group του xiromeronews για την προβολή των φωτογραφιών μου  και τον τίτλο !!!!!


Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009

Ο ΝΙΟΝΙΟΣ Ο ΨΑΡΑΣ

DSC02306.JPGDSC02307.JPG


Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

indianos1.jpg

Ένα μήνυμα των ινδιάνων που γράφτηκε το 1854, θεωρείται ακόμα και σήμερα από πολλούς σαν ύμνος για την μάνα Γη.

 

(Το 1854 ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Φράνκλιν Πίρς, πρότεινε να αγοράσει μια ζώνη από τις εκτάσεις των Ινδιάνων. Η απάντηση του αρχηγού των Ινδιάνων του Σιάτλ θεωρήθηκε και θεωρείται η πιο ωραία και πιο ουσιαστική διακήρυξη που έγινε ποτέ για το περιβάλλον ...;)

 

      Πως μπορείτε να αγοράσετε ή να πουλήσετε τον ουρανό ή την ζεστασιά της γης; Η ιδέα μας φαίνεται περίεργη. Επειδή ακριβώς δεν μας ανήκουν η δροσιά του αέρα και η διαύγεια του νερού, πως είναι δυνατόν να τα αγοράσετε; Κάθε κομματάκι αυτής της γης είναι ιερό για τον λαό μου. Οι χυμοί που τρέχουν μέσα στα δέντρα μεταφέρουν τις μνήμες του ερυθρόδερμου ανθρώπου. Οι νεκροί των λευκών ανθρώπων ξεχνούν τον τόπο που γεννήθηκαν, όταν πάνε περίπατο μέσα στα άστρα. Οι δικοί μας νεκροί δεν ξεχνούν ποτέ αυτή την υπέροχη γη, γιατί είναι η μητέρα του ερυθρόδερμου ανθρώπου. Είμαστε ένα μέρος της γης και αυτή πάλι ένα κομμάτι από εμάς. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι οι αδελφές μας, το ελάφι, το άλογο, ο μεγάλος αετός είναι οι αδελφοί μας. Τα βράχια στους λόφους, το πράσινο χρώμα των λιβαδιών, η ζεστασιά του πόνι και ο άνθρωπος, όλα ανήκουν στην ίδια οικογένεια.

         Τα ποτάμια είναι τα αδέλφια μας, σβήνουν την δίψα μας, ξέρουμε ότι ο λευκός άνθρωπος δεν καταλαβαίνει τα ήθη μας, ένα κομμάτι γης μοιάζει σ';αυτόν μ';ένα οποιοδήποτε άλλο κομμάτι. Η γη δεν είναι ο αδελφός του, αλλά ο εχθρός του, μόλις την κυριεύσει, πηγαίνει μακρύτερα. Εγκαταλείπει τους τάφους των προγόνων του, και αυτό δεν τον ενοχλεί. Ο τάφος των προγόνων του και η κληρονομιά για τα παιδιά του πέφτουν στην λήθη. Συμπεριφέρεται στην μητέρα του, τη γη, και στον αδελφό του, τον ουρανό, σαν να ήταν πράγματα που αγοράζονται, που λεηλατούνται, που πουλιούνται όπως τα πρόβατα ή τα λαμπερά μαργαριτάρια.

       Η απληστία του θα καταβροχθίσει την γη και δεν θα αφήσει πίσω της παρά μια έρημο. Δεν υπάρχει ένα ειρηνικό μέρος στις πόλεις των λευκών ανθρώπων. Δεν υπάρχει τόπος όπου μπορείς να ακούσεις τα φύλλα που αναπτύσσονται την άνοιξη ή το θρόισμα των φτερών κάποιου εντόμου. Αλλά μπορεί να γίνεται έτσι γιατί είμαι άγριος και δεν καταλαβαίνω. Εξετάζουμε λοιπόν την προσφορά σας για να αγοράσετε την γη μας. Αλλά αν αποφασίσουμε να τη δεχτούμε, θα βάλω έναν όρο: ο λευκός άνθρωπος θα πρέπει να συμπεριφέρεται στα ζώα αυτής της γης, όπως και στα αδέλφια του. Είμαι ένας άγριος και δεν γνωρίζω άλλο τρόπο ζωής. Είδα κάπου χίλια αγριοβούβαλα να σαπίζουν στο λιβάδι, εγκαταλειμμένα από τον άνθρωπο που τα είχε χτυπήσει με ένα τρένο που περνούσε από εκεί. Είμαι ένας άγριος και δεν καταλαβαίνω πως το σιδερένιο άλογο που καπνίζει μπορεί να είναι πιο σημαντικό από τον αγριοβούβαλο, που δεν τον σκοτώνουμε παρά μόνο για να τραφούμε. Τι είναι ο άνθρωπος χωρίς τα ζώα; Αν εξαφανιζόταν όλα τα ζώα, ο άνθρωπος θα πέθαινε από μια μεγάλη πνευματική ερημιά. Γιατί αυτό που συμβαίνει στα ζώα, σε λίγο θα συμβαίνει και στον άνθρωπο. Όλα τα πράγματα είναι αλληλένδετα.

       Πρέπει να διδάξετε στα παιδιά σας ότι το χώμα που πατούν έχει γίνει από τις στάχτες των προγόνων μας. Για να σέβονται τη γη, πείτε στα παιδιά σας ότι είναι εμπλουτισμένη από τις ζωές της φυλής μας. Διδάξτε στα παιδιά σας αυτό που τους διδάσκουμε και εμείς στα δικά μας: ότι η γη είναι η μητέρα μας, ότι συμβαίνει στην γη, συμβαίνει και στους γιους της γης. Όταν οι άνθρωποι περιφρονούν το χώμα, περιφρονούν τον ίδιο τον εαυτό τους. Ξέρουμε τουλάχιστον αυτό: η γη δεν ανήκει στον άνθρωπο, ο άνθρωπος ανήκει στην γη. Αυτό το ξέρουμε. Όλα τα πράγματα είναι αλληλένδετα. Ότι συμβαίνει στην γη, συμβαίνει και στους γιους της γης. Δεν είναι ο άνθρωπος που ύφανε το νήμα της ζωής: εκείνος είναι μόνο μια κλωστή. Ότι κάνει στο νήμα, το κάνει στον ίδιο του τον εαυτό.

 


Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009

ΝΕΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

DSC02293.JPG

Οι νέοι του χωριού παρακολουθούν ποδοσφαιρικό αγώνα σε καφενείο του Δρυμού .

Οι πιο πολύ παίζουν στον "ΘΡΙΑΜΒΟ"

ΦΩΤΟ: photo art angelos


Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009

Η δύναμη της φύσης ....

DSC02282.JPG

Κάπου βρήκε μια χούφτα χώμα  και ρίζωσε , στέκει εκεί πάνω στα βράχια αγέρωχη κόντρα στους ανέμους !!!

 πόσο σε ζηλεύω καλή μου ελιά ,να είχα την δύναμη σου .....


Τρίτη, 10 Μαρτίου 2009

Η απόλυτη προστασία !!!!!!!!

χωρίς τίτλο.bmp

Profile

amdrimos Άγγελος Μηλιώνης
Δ Ρ Υ Μ Ο Σ
Το προφίλ μου

Μια ζωή με ένα σάκκο στην πλάτη μου ,τον κόσμο γύρισα !!!!! Χιλιάδες οι εικόνες που με συντροφεύουν,καιρός πια να γίνουν και δικές σας !!!!!!!!!!!!

Powered by pathfinder blogs