Κυριακή, 31 Μαΐου 2009

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ

DSC00292.JPGDSC00291.JPGDSC00284.JPGDSC00285.JPGDSC07787.JPGDSC00300.JPGDSC07781.JPGDSC00296.JPG


Μερικές εικόνες από το εγκαταλειμμένο χωριό παλιά Κομπωτή  Αιτωλ/νίας .Υπάρχουν μια σειρά από εγκαταλειμμένα χωριά στη περιοχή του Ξηρόμερου.Προσεχώς θα βάλω αρκετές στο  blog drimos  !!!!Τα χαλάσματα μαρτυρούν πόσος κόσμος ζούσε εδώ  κάποτε .  Το χωριό πράγματι ήταν σε λάθος μέρος  κτισμένο , ο ήλιος δεν το έβλεπε σχεδόν καθόλου ιδίως το χειμώνα που η κλήση του ηλίου ήταν νότια κι ο ήλιος χαμηλά , τα  βουνά τον έκρυβαν . Το νέο χωριό είναι σε λίγα χιλιόμετρα Ανατολικότερα σε καλή τοποθεσία σε σχέση με τον ήλιο !!  Πολλά από τα ερείπια θα χαθούν στη λίμνη που θα δημιουργηθεί με το φράγμα αχυρών !!!!

ΦΩΤΟ: photo art angelos


Παρασκευή, 22 Μαΐου 2009

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΜΑϊΟΣ 2009

DSC08322.JPGDSC08149.JPGΤο θεατράκι μας.JPGDSC08188.JPGDSC08175.JPGDSC08170.JPGDSC08134.JPGDSC08128.JPGDSC08120.JPG

Αυτές τις εικόνες βλέπεις γύρω σου στο χωριό μας αυτή την εποχή !! Όχι πως τις άλλες εποχές δεν βλέπεις κάτι ανάλλογο , αλλά τώρα η γή είναι σε πλήρη  οργασμό!!!!

ΦΩΤΟ : photo art angelos


Παρασκευή, 22 Μαΐου 2009

ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

a2.JPG

a1.JPG

Η φύση πάντα βρίσκει  τρόπο να κάνει τη δουλειά της, εμείς πάντα προσπαθούμε να την καταστρέψουμε . Αν τα καταφέρουμε αλλοίμονομας !!!!! Πολλά έχω να πω ε! και ; φωνή βοώντος εν τη ερήμω  !!! ( εδώ έπεσαν φύλλα πάνω στις πέτρες με τις λακούβες ,σάπισαν έγινε χώμα με τον αέρα ή από κάποιο πουλί έπεσε σπόρος και να το δενδράκι φίτρωσε !!!

ΦΩΤΟ: photo art angelos

 

 


Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009

ΜΑΘΗΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ

Ανώνυμο-2.jpg

ο Σταύρος είναι πέντε ευών , ζει στο Δρυμό .

Η ευαισθησία του για το περιβάλλον φαίνετε από τώρα !!!!


Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ

FG.jpg

Επιστροφή στη παλιά εποχή ,και μάληστα με ρυθμό υπέρ ταχύ .

Τα λόγια είναι περιττά !!!!!!!


Τρίτη, 19 Μαΐου 2009

Τι θα γίνει;


18-1526567612571_hd.jpg                                                                                 peri1.jpgΓράμμα στους ηγέτες των μεγάλων χωρών, για τον περιορισμό της μόλυνσης του περιβάλλοντος, έστειλαν 40 παιδιά από τη Θεσσαλονίκη, μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Οι μικροί οικολόγοι, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο χαρτόνι που οι ίδιοι έφτιαξαν, θέλησαν να στείλουν προς πάσα κατεύθυνση το

μήνυμα της σωτηρίας του πλανήτη.

«Το χειμώνα πνιγόμαστε! Το καλοκαίρι ψηνόμαστε! Κάποιες φορές και ανάποδα. Οι γονείς μας δεν το έζησαν αυτό! Εμείς τι φταίμε; Ο πλανήτης καταστρέφεται και μαζί πιεζόμαστε κι εμείς. Κι όλα αυτά γιατί; Για να βγάλουν κάποιοι λεφτά. Ας ζήσουν με λιγότερα. Ας πετάνε λιγότερα απόβλητα τα εργοστάσια», αναφέρει- μεταξύ άλλων- το γράμμα των παιδιών προς τους ηγέτες του κόσμου.«Θέλουμε να δούμε άγρια ζώα στη φύση, αλλά τα βλέπουμε μόνο σε ντοκιμαντέρ και στο ζωολογικό κήπο, πίσω από τα κάγκελα. Τόσα χρώματα υπάρχουν στον πλανήτη, γιατί εσείς πρέπει να τον βάφετε γκρι; Πολυκατοικίες από δω, δρόμοι από 'κει. Πράσινα δέντρα ούτε για δείγμα», τόνισαν στο μήνυμα τους οι λιλιπούτειοι Οδηγοί, οι οποίοι στη συνέχεια ζήτησαν από τους θεσσαλονικείς να υπογράψουν τη συγκεκριμένη «συμφωνία» για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το γράμμα γράφτηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, με θέμα: «Δράση τώρα για το περιβάλλον, για τον τόπο μου, για μένα», που διοργάνωσε το Τοπικό Τμήμα Θεσσαλονίκης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, γιορτάζοντας την Ημέρα Οδηγισμού.

Η όλη εκδήλωση ήταν ένα «Μεγάλο Παιχνίδι», που ξεκίνησε από την πλατεία Αριστοτέλους και κατέληξε στην Π.Π. Γερμανού, μπροστά στα γραφεία των Οδηγών.

Τα παιδιά με πολύ κέφι, προθυμία και ενθουσιασμό μοίρασαν, ακόμη, σπόρους λουλουδιών στους περαστικούς, ενώ φύτεψαν άνθη με τη βοήθεια των κηπουρών του δήμου Θεσσαλονίκης, σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Μάλιστα, υποσχέθηκαν πως από δω και πέρα θα φροντίζουν οι ίδιοι τα πολύχρωμα λουλούδια που φύτεψαν στα τρία παρτέρια, θέλοντας να αποδείξουν πως αντιμετωπίζουν όχι ως παιδιά, αλλά ως ενήλικες, το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος.

«Τα παιδιά καταχάρηκαν την εκδήλωση και έστειλαν το μήνυμα. Έδειξαν έμπρακτα πως νοιάζονται για τη σωτηρία του πλανήτη, ενώ και οι περαστικοί ήταν συνεργάσιμοι και πήραν τους σπόρους, με την προοπτική να τους φυτέψουν και να φροντίζουν τα λουλούδια», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η υπεύθυνη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στη Θεσσαλονίκη Μαρίνα Μητσόγλου.

  Μια ΚΑΛΗΜΕΡΑ...απο καρδιάς.....Φίλοι μου αγαπημένοι!

Από magdalini2 στις Τρίτη, 19 Μαΐου 2009 


Ευχαριστώ  Μαρία      

                                                                                                


Τρίτη, 19 Μαΐου 2009

Οι δύο αγελάδες

Του Γιάννη Μαρίνου

Χιουμοριστική απεικόνιση του τρόπου λειτουργίας οικονομικών συστημάτων και συμπεριφορών λαών.

Το χιούμορ δεν μας μόνο να ευφραινόμαστε και να χαμογελούμε, μας κάνει και να ξεχνούμε τη δύσκολη πραγματικότητα και το άδηλο και ήδη για πολλούς ζοφερό μέλλον. Έτσι όταν το συνάντησα ξεφυλλίζοντας την υψηλής ποιότητας επαρχιακή εφημερίδα «Θηραϊκή Ηχώ», σκέφτηκα να αναπαράγω από αυτό κάποιους ορισμούς που έχουν ως κεντρικό πρόσωπο ...;.δύο αγελάδες. Καθώς βρίσκομαι στην μακρινή Αυστραλία για 15 ημέρες, δεν μπορώ να παρακολουθήσω την κάθε άλλο παρά ευχάριστη ελληνική επικαιρότητα ώστε να υποχρεωθώ στον σχολιασμό της. Έτσι βρήκα ότι το κείμενο που ακολουθεί, έστω κι αν δύσκολα θα μπορούσε να το αποδεχθεί στο σύνολό του ο κάθε αναγνώστης του, επιτρέπει εν τούτοις  την εκτόνωση δια της καυστικής σάτιρας, χωρίς μάλιστα την αριστοφάνεια χυδαιολογία, το βολικό άλλοθι της δυσώδους ελευθεροστομίας στην οποία επιδίδονται ολοένα ευρύτερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Απολαύστε το.

«Σοσιαλισμός(αλλά και χριστιανισμός προσθέτω εγώ, που είναι και ο πρώτος διδάξας): Έχεις δύο αγελάδες και δίνεις την μία στο γείτονά σου.

Κομουνισμός: έχεις δύο αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου δίνει λίγο γάλα.

Φασισμός: έχει δύο αγελάδες, η κυβέρνηση σου παίρνει και τις δύο, και σου πουλάει το γάλα.

Ναζισμός: έχει δύο αγελάδες, η κυβέρνηση τις παίρνει και σε σκοτώνει κιόλας.

Γραφειοκρατεία: έχεις δύο αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο, σκοτώνει την μία, αρμέγει την άλλη και στο τέλος πετά το γάλα.

Παραδοσιακός καπιταλισμός: έχεις δύο αγελάδες, πουλάς τη μία, αγοράζεις ένα ταύρο, πολλαπλασιάζεις το κοπάδι και η οικονομία αναπτύσσεται ομαλά. Στη συνέχεια πουλάς όλο το κοπάδι, γίνεσαι εισοδηματίας και ζεις καλύτερα.

Αμερικάνικη οικονομία: έχει δύο αγελάδες, πουλάς τη μία και αναγκάζεις την άλλη να παράγει το γάλα που αντιστοιχεί σε τέσσερις αγελάδες. Αργότερα, προσλαμβάνεις ένα εμπειρογνώμονα για να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους η αγελάδα έπεσε νεκρή.

Γαλλική οικονομία: έχεις δύο αγελάδες και απεργείς γιατί θέλεις τρεις.

Γιαπωνέζικη οικονομία: έχεις δύο αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να έχουν το 1/10 του μεγέθους τους και να παράγουν 20 φορές περισσότερο γάλα. Μετά σχεδιάζεις ένα έξυπνο καρτούν, το ονομάζεις Cowkemon και το πουλάς σε όλον τον κόσμο.

Γερμανική οικονομία: έχεις δύο αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις να ζουν 100 χρόνια, να τρώνε μια φορά το μήνα και να αυτοαρμέγονται.

Ιταλική οικονομία: έχεις δύο αγελάδες, αλλά δεν ξέρεις που είναι, έτσι κάνει διάλειμμα για φαγητό.

Ρωσική οικονομία: έχεις δύο αγελάδες, τις μετράς και μαθαίνεις ότι στην πραγματικότητα έχεις πέντε. Τις ξαναμετράς και μαθαίνεις ότι έχεις 42. Την Τρίτη φορά μαθαίνει ότι έχεις δύο ξανά. Μετά σταματάς να μετράς και ανοίγεις ακόμη ένα μπουκάλι βότκα.

Κινέζικη οικονομία:έχεις δύο αγελάδες 300 ανθρώπους να τις αρμέγουν, ισχυρίζεσαι ότι εξασφαλίζεις πλήρη απασχόληση και υψηλή παραγωγικότητα, και συλλαμβάνεις τον δημοσιογράφο που ανακοινώνει τους παραπάνω αριθμούς.

Ελληνική οικονομία: Έχεις δύο αγελάδες τις πουλάς όσο όσο, με τα λίγα χρήματα που παίρνεις δίνεις προκαταβολή για την αγοράσεις αυτοκίνητο, το οποίο αποπληρώνεις σε 7.083 δόσεις.

Ινδική οικονομία: έχεις δύο αγελάδες και απλά τις λατρεύεις (είναι ιερό ζώο στην ινδία)

Βρετανική οικονομία: έχεις δύο αγελάδες και είναι και οι δύο τρελές.

Εντάξει (που λένε και οι νεολαίοι μας) . Μπορεί να μην είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, αλλά είναι πολύ κοντά στην αλήθεια έστω και αν κάτω από το χαμόγελο αισθάνεσαι μια πίκρα. Αλλά δεν βλάπτει. Μπορεί και να διδάσκει. 


Κυριακή, 17 Μαΐου 2009

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ Ο Π ΣΥ Ξ 16-05 2009

DSC08558.JPGDSC08578.JPGDSC08581.JPGDSC08577.JPG


ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
----------------------------------------------------------------
ΒΑΡΒΑΤΟΥ Θ. ΟΛΓΑ                                     ΤΡΥΦΟΥ                        47
ΒΡΑΚΑΤΣΕΛΗ Δ.ΧΡΙΣΤΙΜΑ                          ΒΟΝΙΤΣΑ                      37
ΓΕΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ Σ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ              ΡΙΓΑΝΗΣ                       45
ΚΑΤΣΑΡΟΜΗΤΣΟΣ Γ.ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ             ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ              47
ΚΟΘΡΟΥΛΑΣ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                     ΚΩΝΩΠΙΝΑ                 53
ΜΗΛΙΩΝΗΣ Η. ΑΓΓΕΛΟΣ                              ΔΡΥΜΟΣ                        54
ΜΠΑΚΑΣ Ε.ΣΠΥΡΟΣ                                       ΑΕΤΟΣ                            45
ΜΠΟΥΡΝΑΖΟΣ Κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                    ΦΥΤΕΙΕΣ                         40
ΣΑΒΒΑΣ Α. ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ                                ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ                 54
ΣΤΕΡΓΙΟΥ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                           ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ                60
ΤΣΕΛΙΟΣ Ι. ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                    ΑΓΡΑΜΠΕΛΟ                52

=======================================================

ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---------------------------------------------------------------------
                      
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΛΟΣ Λ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ              ΑΕΤΟΣ                     49
ΒΑΝΕΤΗΣ Γ. ΣΠΥΡΟΣ                                       ΘΥΡΙΟ                     59
ΣΟΥΦΛΕΡΗΣ Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ                         ΤΡΥΦΟΥ                  51
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ Ν. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ        50
ΧΟΝΤΡΟΓΕΩΡΓΟΣ Κ. ΠΕΡΙΚΛΗΣ                  ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ      44

=========================================================

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝ.ΣΥ .
--------------------------------------------------------------------------

ΓΑΖΕΤΑΣ Ε.ΧΡΗΣΤΟΣ                                 ΑΕΤΟΣ                             58
ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ Δ. ΚΩΝ/ΝΟΣ                      ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ                43
ΚΑΛΟΣ Ι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                            ΔΡΥΜΟΣ                         50
ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΑΣ Γ.ΧΡΗΣΤΟΣ                      ΑΣΤΑΚΟΣ                      56
ΜΩΡΑϊΤΗΣΓ. ΠΕΡΙΚΛΗΣ                           ΘΥΡΙΟ                            49
ΤΣΑΜΠΟΔΗΜΟΣ Ε. ΛΑΜΠΡΟΣ              ΚΩΝΩΠΙΝΑ                48
ΧΟΛΗΣ Η. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                           ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ         34

======================================================      

 
Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου για την προτίμηση σας στις χτεσινές αρχαιρεσίες της Ο Π ΣΥ Ξ .

Αυτό με κάνει να τρέξω με πιο πολύ πάθος σε οποιοδήποτε κάλεσμα  του αγαπημένου μας τόπου το ΞΗΡΟΜΕΡΟ .

Με μεγάλη εκτίμηση

Άγγελος μηλιώνης

ΦΩΤΟ: photo art angelos


Παρασκευή, 15 Μαΐου 2009

ΔΡΥΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ !!!!!!!!!!!!!!

DSC08489.JPG

Ευχαριστώ τον Γκισούλη  ( Κωνσταντίνο Γ. Βλαχογιάννη ) που με πήγε με τον φορτωτή εκεί πάνω στη δεξαμενή . Με σήκωσε ψιλά γιατί τα δένδρα έχουν καλύψει την θέα , Το αποτέλεσμα το βλέπετε με τον ευριγώνιο φακό μου πήρα όλο το χωριό .Καταπράσινο και πεντάμορφο  θαυμάστε το ..

ΦΟΤΟ:  photo art angelos


Παρασκευή, 15 Μαΐου 2009

ΨΑΡΕΜΑ ΣΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ

DSC08470.JPGDSC08471.JPG

Μιζέρια και κακομοιριά  στον Αμβρακικό . Μόνο λάσπη και καβούρια ,και κάπου - κάπου καμιά φρίσσα  βγάζουν με τα δίχτυα οι ψαράδες ..Ας κάνει κάποιος κάτι γι' αυτόν τον έρημο κόλπο .  Μπορεί να μη  βγάζει ψάρια ο Σωκράτης με τον Γιώργο αλλά απολαμβάνουν την ηρεμία της θάλασσας, Μάρτυρας ο φακός του Άγγελου .. 

ΦΩΤΟ: photo art angelos

Profile

amdrimos Άγγελος Μηλιώνης
Δ Ρ Υ Μ Ο Σ
Το προφίλ μου

Μια ζωή με ένα σάκκο στην πλάτη μου ,τον κόσμο γύρισα !!!!! Χιλιάδες οι εικόνες που με συντροφεύουν,καιρός πια να γίνουν και δικές σας !!!!!!!!!!!!

Powered by pathfinder blogs