Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

DSC09900.JPGDSC09883.JPGDSC09863.JPGDSC05036.JPGDSC05035.JPGDSC09925.JPG

Η καθιερωμένη  για τέταρτη χρονιά , μουσική βραδιά στην πλατεία του Δρυμού στην Εκκλησία , ο Φίλιππος και φέτος στις (2) δύο Αυγούστου θα μας διασκεδάσει με παραδοσιακή δημοτική μουσική με γνωστούς καλλιτέχνες . Όπως ο μεγάλος σολίστ στο κλαρίνο Κώστας Αριστόπουλος με το συγκρότημα του ,και πολλούς άλλους γνωστούς τραγουδιστές   στο δημοτικό τραγούδι . Να είμαστε όλοι εκεί όπως κάθε χρόνο , θα περάσουμε καλά !!!! Το blog drimos του εύχεται καλή επιτυχία

Φωτο : photo art amgelos 


Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009

Ο ΒΑΡΒΑΡΟΣ ΠΟΥ ΑΓΙΑΣΕ

DSC01587.JPGDSC01555.JPGDSC01567.JPGDSC01577.JPGDSC01569.JPG

O  Βάρβαρος που έγινε Άγιος !!

Κανείς δεν γνωρίζει την παιδική του ζωή ούτε την καταγωγή του .Ανήκε στους  πειρατές τους Αγαρηνούς ,πολεμούσαν με λύσσα διάφορους λαούς  Αιγυπτίους, Τούρκους , Ιταλούς , στο τέλος επιβιβάστηκαν και στη Ελλάδα στην ήπειρο , και από εκεί στην Ακαρνανία και ειδικότερα στο Ξηρόμερο . Οι Πειρατές  στο πέρασμα τους λήστευαν και σκότωναν  πολλούς Ξηρομερίτες  .Οι Ακαρνάνες  όπως γνωστό και από την  ιστορία δεν τον αντέχει τον ζυγό , κι έτσι αντέδρασαν   δυναμικά , τους πήραν φαλάγγι ,άλλους τους έσφαξαν και άλλους τους έπνιξαν στα κύματα του Ιονίου . Από αυτούς ένας σώθηκε  ,  μα πως σώθηκε ; Κρύφτηκε μέσα στα αμπέλια και τον χειμώνα σε σπηλιές μακριά από τους ανθρώπους  ζούσε σαν αγρίμι ! Η ζωή που ζούσε τον έκανε ακόμα πιο άγριο . Είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος στην περιοχή .Πολλές φορές προσπάθησαν  να τον συλλάβουν  , αλλά δεν τα κατάφεραν . Μια μέρα ο Βάρβαρος πήγε στο εκκλησάκι  Άγιος Γεώργιος στην περιοχή Νύσσα είδε τον ιερέα του χωριού Τρύφος   π. Ιωάννη Νικοπολίτη  πήγε να τελέσει  την θεία λειτουργία .  Ευκαιρία ήταν να τον ληστέψει , όταν μπήκε στην πόρτα του αγίου  τον είδε ο ιερέας και τον πλησίασε να του μιλήσει , ο Βάρβαρος  τα έχασε  δεν περίμενε τέτοια αντίδραση από τον ιερέα, τον πλησίασε του μίλησε αργά σαν να ήταν ένας καλός Χριστιανός του έδωσε τροφή και ρούχα από τους συγχωριανούς  . Εκεί κάπου η φώτιση του  θεού λειτούργησε . Ο Βάρβαρος μεταμορφώθηκε γαλήνεψε η ψυχή του μετάνιωσε για όλα τα κρίματα που έκανε .Αφιερώθηκε στη μελέτη της αγίας γραφής , τα λόγια του χριστού χαράχτηκαν μέσα του .Στο χωριό πήγαινε μόνο αν είχε κάποια ανάγκη ,ζούσε στην ποταμιά εκεί που ήταν παλιά το χωριό Αλευρά, με φρούτα κουκιά και ότι άλλο εύρισκε. Κάποια μέρα κάτι κυνηγοί από την Πρέβεζα έφτασαν στη περιοχή για κυνήγι ,μέσα στις φτέρες είδαν ένα μαύρο πράμα να κινείτε ,πίστεψαν πως είναι κάποιο θηρίο και το πυροβόλησαν . Όταν είδαν τι ήταν  ,έτρεξαν στο χωριό για βοήθεια ,αλλά αυτός αρνήθηκε να τον βοηθήσουν λέγοντας θέλω να έχω τον ίδιο θάνατο σαν αυτούς που σκότωνα στο παρελθόν .Εκεί που ξεψύχησε ανέβλυσε μια πηγή με ιαματικό νερό , το οποίο υπάρχει έως σήμερα  . Στη θέση αυτή είναι ο τάφος του Αγίου και κάθε χρόνο στις 23 του Ιούνη ψάλλετε δοξολογία . Φέτος είχε μεγάλη λαμπρότητα ο Δεσπότης Αιτωλίας & Ακαρνανίας  Κος Κοσμάς με εικοσαμελές  πλήρωμα της Εκκλησίας  και πλήθος κόσμου ,έψαλαν όλοι μαζί στη μνήμη του !! Πλησίον του τάφου λειτουργούν  ιαματικά λουτρά και ξενώνας . Πληροφορίες για κρατήσεις στον Δήμο Μεδεώνος  στην Κατούνα και στην τρύφου.   

ΦΩΤΟ: photo art angelos        

Profile

amdrimos Άγγελος Μηλιώνης
Δ Ρ Υ Μ Ο Σ
Το προφίλ μου

Μια ζωή με ένα σάκκο στην πλάτη μου ,τον κόσμο γύρισα !!!!! Χιλιάδες οι εικόνες που με συντροφεύουν,καιρός πια να γίνουν και δικές σας !!!!!!!!!!!!

Powered by pathfinder blogs