Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009

ΚΟΥΡΟΣ ΓΙΔΙΏΝ (ΚΟΥΡΕΜΑ) ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ

KOYROS 3.JPG

KOYROS 1.JPG

KOYROS 1.JPG

Παράκληση φίλων να αναρτήσω αυτό το σπάνιο θέμα !!

Οι κτηνοτρόφοι στο Ξηρόμερο ακόμα και σήμερα στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου αρχίζουν να κουρεύουν τα κοπάδια με τα γίδια. Με αυτό τον τρόπο ανακουφίζουν το γίδια από την ζέστη και τα παράσιτα αφαιρώντας το πυκνό τους τρίχωμα. Δίπλα σε ένα ίσιωμα, κάτω απ'; τα σκιερά πουρνάρια ή βελανιδιές, τοποθετούν φούρκες, για να φτιάξουν τις κουρεύτρες, στις οποίες ακινητοποιούν το κεφάλι του γιδιού. Πάνω στις φούρκες δένουν το κεφάλι από το γίδι, έτσι ώστε αφού το γίδι δεν μπορεί να κουνηθεί, οι κουρευτές-τσοπάνηδες το κουρεύουν εύκολα και γρήγορα, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστεί το ζώο. Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από κούρεμα κοπαδιού γιδιών, σε στάνη στο Δρυμό Ξηρομέρου, Δήμος Ανακτορίου.
ΦΩΤΟ: Foto art angelos

 


Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ 17ο ΦΥΛΛΟ >

GetAttachmentgazetas.jpg

Πολλά και ενδιαφέροντα παρουσιάζουν και αυτή τη φορά τα ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΡΥΜΟΥ .Το κεντρικό θέμα της Εφημερίδας η έκδοση και παρουσίαση του ιστορικού βιβλίου του Νίκου Θ. Μήτση  <<ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΚΤΟΡΙΩΝ -Λησμονιμένοι μαχητές του 1821 >> Το βιβλίο εκδόθηκε με πρωτοβουλία των Συλλόγων απανταχού Δρυμιωτών και του Συλλόγο Θυρρείου Αθήνας , με την στήριξη του Δήμου Ανακτορίου. Αυό το βιβλίου είναι το 6ο κατά σειρά ιστορικό του συγγραφέα Ν.Μήτση . Στις 14 Αυγούστου θα γίνει η πρώτη παρουσίαση στη Βόνιτσα . Σε λίγες ημέρες θα την έχετε στα χέρια σας . Αν κάποιος δεν την πάρει , να καλέσει ένα από τα πιο κάτω τηλ.  για την αποστολή της εφημερίδας και του βιβλίου !! Κατά την διάρκεια των καλοκαιριμών εκδηλώσεων Βιβλία θα υπάρχουν και στο Χωριό μας. Επίσης αν κάποιοι δεν μπορούν  να το βρουν , σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί σε ποιά βιβλιοπωλεία θα πωλείται . Πληροφορίες στα τηλ. ΚΑΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  6941-664827 - ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 6974-480337 - ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ 6977-578974- και στο blog drimos 6974-825265 ..

Profile

amdrimos Άγγελος Μηλιώνης
Δ Ρ Υ Μ Ο Σ
Το προφίλ μου

Μια ζωή με ένα σάκκο στην πλάτη μου ,τον κόσμο γύρισα !!!!! Χιλιάδες οι εικόνες που με συντροφεύουν,καιρός πια να γίνουν και δικές σας !!!!!!!!!!!!

Powered by pathfinder blogs