Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΟΠΙΑ ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ

Ας βάλουμε και λίγο Ελλάδα !

Βέβαια από την Αιτω/νία τον τόπο που τον φίλησε ο Θεός και του έδωσε τόσες ομορφιές  !!!!!

DSC00636.JPG

P8120378.JPG

P8120377.JPG

P8120376.JPG

P8120375.JPG

DSC08420.JPG

DSC08419.JPG

DSC08418.JPG

DSC08417.JPG

P8120380.JPG

 

ΦΩΤΟ: photo art angelos


Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2009

MADHAGASCARI

Μερικές εξωτικές φωτος .

Από την όμορφη Μαδαγασκάρη. Είναι ανατολικά της Αφρικής .

Με τον φακό θα μεταφέρω το πλούτο της φύσης και τις συνήθειες των ανθρώπων  του Νησιού !!

DSC04189.JPG

Εδώ είναι ένα ψαροκάικο ,έφερε την σοδιά του, την αγοράζουν οι γυναίκες του νησιού για να τις πουλήσουν  σε λιανική τιμή στην άκρη του δρόμου !!

DSC04187.JPG

Εδώ κάποιος ψαράς κωπηλάτης  επιστρέφει από το ψάρεμα , πάει να  πουλήσει τα ψάρια του στις γυναίκες  χοντρέμπορους !!! 

DSC04173.JPG

Εδώ είναι ένα  μπαλόνι από μεγάλο πλοίο (Fender) Είναι αυτά που βάζουν μεταξύ δυο πλοίων σε ανεφοδιασμό καυσίμων σε ανοιχτά πέλαγα  (Ράδα) τους κόπηκε  και το πήρε η θάλασσα . Η φουρτούνα το πέταξε στστεριά κοντά στο μικρό ψαρολίμανο . Εκεί το μάζεψαν ,χωρίς βέβαια να γνωρίζουν τι είναι αυτό . Έβαλαν στρατό να το φυλάει !! Ώσπου ήρθε γνώστης από την πρωτεύουσα την Ταναναρίβη ,και πήρε τέλος η απορία όλων .

DSC04150.JPG

Εδώ οι ψαράδες έριξαν τα δίχτυα τους και περιμένουν  να περάσει ο χρόνος να τα σηκώσουν .

DSC04142.JPG

DSC04131.JPG

DSC04097.JPG

 

Super Market

DSC04052.JPG

Super Market  σερβίρει καφέ και κάρτες τηλεφώνου

DSC04193.JPG

Μαγεία !!!!!!


Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009

Ομοσπονδία ΠολιτιστικώνΣυλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.)

DSC08199.JPG

qa1.jpg

GetAttachment.aspx.jpg

                                     ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

18Ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ: Σε ξένο χώμα περπατάς ...;.

 

  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε παρά τον βροχερό καιρό, το 18ο Αντάμωμα Ξηρομεριτών, σ

το Άλσος Περιστερίου, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:30 το απόγευμα, από την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.) και τους Συλλόγους μέλητης.Ησυμμετοχήήταν ικανοποιητική παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις των Μετεωρολόγων γιβροχερόκαιρόκαθώς πολλοίακύρωσαν τη συμμετοχή τους την τελευταία στιγμή.

            Η εκδήλωση του Ξηρομερίτικου Ανταμώματος φέτος ήταν αφιερωμένη στα 100 φύλλα της εφημερίδας «ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ».

            Το Αντάμωμα είναι η κορυφαία εκδήλωση της Ομοσπονδίας,  γιατί σε αυτήν, στο φιλόξενο περιβάλλον της Αττικής γης, ανταμώνουμε οι Ξηρομερίτες της Αθήνας να μιλήσουμε, να ζήσουμε ο ένας πλάι στον άλλο λίγες ώρες ξενοιασιάς και διασκέδασης,  να χορέψουμε και να παρουσιάσουμε στοιχεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που τα κουβαλάμε από την γενέτειρά μας.

            Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των παρευρισκομένων από την Οργανωτική Γραμματέα Χριστίνα Βρακατσέλη, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του Κεντρικού Συμβουλίου για την παρουσία τους.

Στην συνέχεια το χορευτικό του Λαογραφικού Χορευτικού Συλλόγου Αχαρνών «Ο Κόκκινος Μύλος» παρουσίασε χορούς της πατρίδας μας και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους για  την άριστη εμφάνισή του. Ο κόσμος απόλαυσε το χορό, την ελληνική λεβεντιά και τις όμορφες τοπικές ενδυμασίες.

Κατόπιν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας  Δημήτρης Στεργίου καλωσόρισε με την σειρά του τις Ξηρομερίτισες και τους  Ξηρομερίτες,  τις φίλες και τους φίλους, που τίμησαν με την παρουσία τους το 18ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ και ανέφερε ότι: « ...;Η Ομοσπονδία, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα με τη στήριξη των Συλλόγων μελών της, επιμένει στη διατήρηση της πολιτιστικής μας ιδιαιτερότητας καθώς  αποτελεί στοιχείο ταυτότητας και τις ίδιες τις ρίζες μας. Προσπαθεί πάντα να βρίσκεται κοντά στα  προβλήματα της περιοχής μας, του  Ξηρομέρου και του Νομού μας, να υψώνει τη φωνή της για την επίλυσή τους προς όφελος των πολιτών, προβάλλοντας κάθε θετική προσπάθεια προτάσσοντας το συλλογικό από το ατομικό» .

 Αμέσως μετά ο π. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χρήστος Κλαδευτήρας  μίλησε για τα 100 φύλλα συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας, της εφημερίδας «Το Ξηρόμερο» της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ) και τόνισε ότι, η εφημερίδα αποτελεί   τη φωνή των Ξηρομεριτών, όπου και αν βρίσκονται και έκανε αναφορά στο κύριο άρθρο του πρώτου φύλλου με τίτλο «Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ» στο οποίο ανέγραφε: « ...;Η εφημερίδα μας «ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ» θα είναι ένα ελεύθερο βήμα για τους Ξηρομερίτες που έχουν και θέλουν να πουν κάτι για τον τόπο τους. Μόνο που αυτά που θα λένε πρέπει να εκφράζουν την ενότητά μας, την αγάπη μας για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του» και κατέληξε:  Στην εφημερίδα μας πάντα το λέμε: «Λαός χωρίς ιστορία παρελθόν, λαός χωρίς  ρίζες δεν έχει μέλλον. Θα καταντήσει φύλλο στον άνεμο και θα χαθεί».

Στο χώρο της εκδήλωσης οι Σύλλογοι ανέπτυξαν δικά τους τραπεζάκια εκθέτοντας τις εφημερίδες και τα βιβλία που έχουν εκδώσει.

Η Ομοσπονδία, πήρε άριστα σε όλους τους τομείς της εκδήλωσης: στην άρτια οργάνωση, στη φιλοξενία, στην ιδιαίτερη φροντίδα και στο επίπεδο ποιότητας. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία από την ορχήστρα του Βασίλη Παπαδογιώργου, όπου ακούστηκε για πρώτη φορά ζωντανά στην Αθήνα το τραγούδι «Ξηρόμερο» και με χορό από τους παρευρισκόμενους που κράτησε ως αργά το πρωί.

 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: O υποψήφιος Βουλευτής  Αιτωλ/νίας Βασίλης Αντωνόπουλος, ο υποψήφιος Βουλευτής Αθηνών Γιώργος Νούλας, ο Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Πάνος Χολής , ο Πρόεδρος της Ο.ΣΥ.Ε.Μ. Γιάννης Μπούρος, ο Πρόεδρος της Ο.ΣΥ.ΒΑ. Νίκος Γερομήτσος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αλυζίας - συγγραφέας Νίκος Μήτσης, ο επιχειρηματίας Θεοφάνης Παύλου, ο επίτιμος Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Αλέκος Σάββας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων της Βελανιδιάς» Σπύρος Φυσελιάς ,ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Χρόνης, ο επίτιμος πρόεδρος της βελανιδιάς Χρήστος Γαζέτας, οι Συγγραφείς Πάνος Λαζαρόπουλος και Μπάμπης Τσελεπής, το μέλος του Δ.Σ. Ηπειρωτών Περιστερίου Πέτρος Σιαμάντης, ο εκδότης της Αιτωλοακαρνανικής Χρυσόστομος Πατούλας, ο Πρόεδρος του εκπολιτιστικού Συλλόγου Αετού, Γρηγόρης Κουτσογιάννος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μπαμπίνης Σπύρος Μπενέκος, κ.α.

Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ευχαριστεί τον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Περιστερίου για την παραχώρηση του Ιστορικού χώρου του Άλσους Περιστερίου, τους Αντιδημάρχους Βασίλη Μπέτση και Μαρία Τσιώτα για την βοήθειά τους στην διαμόρφωση του χώρου καθώς και τους εργαζόμενους του Δήμου που φρόντισαν γι΄ αυτή.

            Ευχαριστούμε επίσης τους συμπατριώτες χορηγούς της εκδήλωσης  Θεοφάνη Παύλου από το Καραϊσκάκη και την εταιρεία «ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ» του Χρήστου Μάντζαρη από τον Αστακό.

            Επίσης ευχαριστούμε τα παιδιά που βοήθησαν στην καντίνα και στις άλλες δραστηριότητες της εκδήλωσης  καθώς   και όλους όσους βοήθησαν ώστε να στεφθεί με επιτυχία η σημερινή μας εκδήλωση.

 Τέλος ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμπατριώτες και τους φίλους με τους οποίους βρεθήκαμε και διασκεδάσαμε στο 18ο Αντάμωμα Ξηρομεριτών και ανανεώνουμε τη συνάντησή μας για του χρόνου στο επόμενο Αντάμωμα της Ομοσπονδίας.

 

Αθήνα 16/9/2009

 

 

Για το Κεντρικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

                      Δημήτρης Στεργίου                       Ταξιάρχης Σάββας

ΦΩΤΟ: photo art angelos


Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ

DSC03656.JPGDSC03646.JPGDSC03642.JPGDSC03641.JPGDSC03634.JPGDSC03632.JPGDSC03658.JPGDSC03629.JPG

Το φετινό καλοκαίρι στη Βόνιτσα ήταν πιο λαμπρό  από άλλα χρόνια,  έγιναν μερικές εκδηλώσεις διαφορετικές . Μία από αυτές ήταν η έκθεση Γλυπτικής και ζωγραφικής που έγινε στην εκθεσιακή αίθουσα του Δημαρχείου. Την έκθεση την έκανε η γνωστή και πολυτάλαντη Κα Θέλξη Θεοχάρη .Όποιος είχε την τύχη να την επισκεφτεί , πράγματι αντίκριζε ένα  σπάνιο θέαμα ,( ιδίως στον τόπο μας !!) Μάρτυρας μερικές φωτο  από τα πολλά έργα της . Την Κα Θεοχάρη θα την βρείτε στη προσωπική της ιστοσελίδα  www://thelxis.gr  Για επικοινωνία  e-mail  info@thelxis.gr

To blog drimos εύχετε στη Βόνιτσα να έχει πάντα τέτοιες εκδηλώσεις και στην Κα Θεοχάρη να έχει πάντα καλές δημιουργίες !!

ΦΩΤΟ: photo art angelosΤρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 2009

DSC03946.JPG

Κάτω από την Σελήνη είναι η Αφροδίτη .

DSC03937.JPG

DSC03931.JPG

DSC03910.JPG

DSC03837.JPG

DSC03836.JPG

DSC03801.JPG

DSC03804.JPG

DSC03798.JPG

DSC03824.JPG

Η Βόνιτσα απόλαυσε την Πανσέληνο του Αυγούστου με μια πολύχρωμη μουσική παράσταση, ένα live πάρτυ για όλες τις ηλικίες, με τον νέο τραγουδοποιό, Κώστα Αντύπα. Η παράσταση δόθηκε την Πέμπτη 6 Αυγούστου, στο Κάστρο Βόνιτσας, στις 9 το βράδυ, με είσοδο ελεύθερη. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά μνημεία της Αιτωλοακαρνανίας, το Κάστρο της Βόνιτσας και να απολαύσουν μια μαγική βραδιά γεμάτες μελωδίες, συντροφιά με την ονειρική πανσέληνο. Μοναδική ήταν η εμπειρία για τους πολλούς παρευρισκόμενους αλλά και ξένους επισκέπτες. Ο πολύ καλός καιρός, το ολόγιομο φεγγάρι του καλοκαιριού και ο μελωδικός ήχος της μπάντας γοήτευσαν το κοινό που απόλαυσε μια ονειρεμένη βραδιά. Την παράσταση την δημιούργησε η τοπική οργάνωση << ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ >>

Πολλοί επισκέπτες μου είπαν τα καλύτερα για τη Βόνιτσα .Μερικοί μου είπαν πως είναι μια πόλη που μπορεί κάποιος να μείνει  και να ζήσει αξιοπρεπώς. Άλλοι μου είπαν μοιάζει με νησί !   Εγώ τα λέω με εικόνες !!!

ΦΩΤΟ: Photo art angelos


Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009

18o ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ

DSC08024.JPGDSC08035.JPGDSC07962.JPGDSC08047.JPGDSC08130.JPGDSC07989.JPGDSC08228.JPGDSC08192.JPGDSC08231.JPGDSC08008.JPG

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε παρά τον βροχερό καιρό, το 18ο Αντάμωμα Ξηρομεριτών, στο Άλσος Περιστερίου, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 6:30 το απόγευμα, από την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.) και τους Συλλόγους μέλη της. Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις των Μετεωρολόγων για βροχερό καιρό καθώς ακύρωσαν αρκετοί τη συμμετοχή τους την τελευταία στιγμή.
Το Αντάμωμα είναι η κορυφαία εκδήλωση της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών γιατί σε αυτό ανταμώνουμε οι Ξηρομερίτες της Αθήνας, να μιλήσουνε, να διασκεδάσουνε, να χορέψουνε, για να τιμήσουνε τις ρίζες τους, να θυμηθούνε το τόπο τους και να γιορτάσουνε όλοι μαζί.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των παρευρισκομένων από την Οργαν. Γραμματέα Χριστίνα Βρακατσέλη εκφράζοντας τις ευχαριστίες του Κεντρικού Συμβουλίου για την παρουσία τους.
Στην συνέχεια το χορευτικό του Λαογραφικού Χορευτικού Συλλόγου Αχαρνών «Ο Κόκκινος Μύλος» παρουσίασε χορούς της πατρίδας. Ο κόσμος απόλαυσε το χορό, την ελληνική λεβεντιά και τις όμορφες τοπικές ενδυμασίες.
Αμέσως μετά ο Π. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλαδευτήρας Χρήστος μίλησε για τα 100 φύλλα συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας, της εφημερίδας «Το Ξηρόμερο» της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομερου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ) και τόνισε η εφημερίδα αποτελεί τη φωνή των Ξηρομεριτών, όπου και αν βρίσκονται.
Κατόπιν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Στεργίου καλωσόρισε με την σειρά του τους Ξηρομερίτες, τις Ξηρομερίτισες, τους φίλους και τις φίλες που τίμησαν με την παρουσία τους το 18ο Αντάμωμα Ξηρομεριτών.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία από την ορχήστρα του Βασίλη Παπαδογιώργου όπου ακούστηκε για πρώτη φορά ζωντανά στην Αθήνα το τραγούδι «Ξηρόμερο» και με χορό από τους παρευρισκόμενους που κράτησε ως αργά το πρωί.
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ξηρομέρου, πήρε άριστα σε όλους τους τομείς της εκδήλωσης: στην άρτια οργάνωση, στη φιλοξενία, στην ιδιαίτερη φροντίδα και στο επίπεδο ποιότητας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: O υποψήφιος Βουλευτής Βασίλης Αντωνόπουλος, ο υποψήφιος Βουλευτής Γιώργος Νούλας, ο Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Πάνος Χολής , ο Πρόεδρος της Ο.ΣΥ.Ε.Μ. Γιάννης Μπούρος, ο Πρόεδρος της Ο.ΣΥ.ΒΑ. Νίκος Γερομήτσος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αλυζίας - συγγραφέας Νίκος Μήτσης, ο επιχειρηματίας Θεοφάνης Παύλου, ο επίτιμος Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Αλέκος Σάββας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων της Βελανιδιάς» Σπύρος Φυσελιάς ,ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Χρόνης, ο επίτιμος πρόεδρος της βελανιδιάς Χρήστος Γαζέτας, οι Συγγραφείς Πάνος Λαζαρόπουλος και Μπάμπης Τσελεπής, το μέλος του Δ.Σ. Ηπειρωτών Περιστερίου Πέτρος Σιαμάντης, ο εκδότης της Αιτωλοακαρνανικής Χρυσόστομος Πατούλας, ο Πρόεδρος του εκπολιτιστικού Συλλόγου Αετού, Γρηγόρης Κουτσογιάννος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μπαμπίνης Σπύρος Μπενέκος, κ.α.

ΦΩΤΟ: photo art angelos


Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2009

Ι.Ν.ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΡΟΜΒΟΥ

DSC01610.JPG

DSC01588.JPG

2.JPG

 

DSC01615.JPG

Στη δυτική πλευρά των Ακαρνανικών βουνών, σε εξαιρετικά δυσπρόσιτη περιοχή βρίσκεται το μοναστήρι της Ρόμβης ή Ρόμβου που είναι αφιερωμένο στο Γενέσιο της Θεοτόκου. Το καθολικό είναι κτισμένο στη βόρεια πλευρά του μοναστηριού ενώ στη δυτική και ανατολική πλευρά είναι πρόσφατα κτισμένα κελιά. Κατά παράδοση η ίδρυση της μονής έγινε 100 χρόνια μετά την άλωση της Κων/λης. Σύμφωνα με άλλη διήγηση η μονή ιδρύθηκε απ' όσους μοναχούς γλίτωσαν απ' την καταστροφή του μοναστηριού του Αγίου Βλασίου στα Σκλάβαινα μετά το 1002. Σύμφωνα με τρίτη διήγηση το όνομα Ρόμβη ή Ρόμβου οφείλεται στο ότι η ευρεθείσα εικόνα της Παναγίας ήλθε από τη Ρώμη κατά την εποχή της εικονομαχίας, ενώ υπάρχει και τέταρτη σύμφωνα με την οποία το έκτισαν οι κάτοικοι του χωριού «Ρούνες» μετά την καταστροφή του χωριού τους από πειρατές. 'Ίσως η δεύτερη και τέταρτη διήγηση συνδέονται μεταξύ τους και σχετίζονται με επιδρομές Αράβων πειρατών που κατά τον ιστορικό κο Γεώργιο Φερεντίνο έγιναν στην Ακαρνανία στις αρχές του 11ου αιώνα. Καμία πάντως από τις εκδοχές αυτές δεν δικαιολογεί πλήρως την προέλευση του ονόματος.
Το παλαιότερο αυτό μοναστήρι φαίνεται πως καταστράφηκε και πάλι και στη θέση του κατασκευάστηκε στις αρχές του 18ου αιώνα το σημερινό κτίσμα. Με το πέρασμα των αιώνων έγιναν πολλές αλλαγές και προσθήκες στο αρχικό οικοδόμημα.Το μοναστήρι είναι φημισμένο στη περιοχή για το πλούτο του και για το ρόλο που διαδραμάτισε στην Ελληνική επανάσταση του 1821. Είχε πλούσια βιβλιοθήκη χειρογράφων και παλαιοτύπων, που διασκορπίστηκε μετά το 1930. Από επίσημα έγγραφα που σωζόταν μέχρι το 1930 στη μονή προέκυπτε ότι η οικονομική της συμβολή στην επανάσταση του 1821 ήταν μεγάλη. Ήταν επίσης καταφύγιο των ελλήνων επαναστατών και τόπος νοσηλείας τραυματιών. Το 1733 την επεσκέφθη ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ο οποίος έμεινε σε αυτή τρεις ημέρες. Τελευταίοι
ηγούμενοι που υπηρέτησαν στο μοναστήρι αναφέρονται οι Βαρθολομαίος Ζαβογιάννης από το Αρχοντοχώρι και Μελέτιος Σαρδελής.
Στο εσωτερικό του καθολικού διατηρούνται αρκετές τοιχογραφίες που σύμφωνα με επιγραφή που υπάρχει σ' αυτό χρονολογούνται απ' το 1751. Όλες οι παραστάσεις, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, είναι επιζωγραφισμένες σε σημείο ώστε να καθιστούν σχεδόν αδύνατη την αισθητική εκτίμηση του έργου του Ξηρομερίτη ζωγράφου Γεωργίου Μπαλαδήμα που αγιογράφησε το καθολικό της Ρόμβης στα 1751.
Το μοναστήρι γιορτάζει (σαν σήμερα) στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία δέχεται πλήθος προσκυνητών.
Βοηθήματα:

α) Το βιβλίο του Αθανασίου Δ. Παλιούρα: "ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ" των εκδόσεων ΑΡΣΙΝΟΗ.

β) Το βιβλίο του π. Αυγουστίνου Κατσαμίρη: "Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΡΟΜΒΟΥ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ".
Πηγή: http://www.akarnania.net/

ΦΩΤΟ : photo art angelos


Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2009

18ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ

DSC07604.JPG

Εδώ σε αυτόν τον πανέμορφο χώρο θα γίνει το αντάμωμα των Ξηρομεριτών ..

DSC07603.JPG

DSC07601.JPG

DSC07598.JPG

DSC07597.JPG

DSC07595.JPG

DSC07589.JPG

Το 18ο αντάμωμα Ξηρομετών ετοιμάζετε  . Στις 12 του Σεπτέμβρη στο Άλσος Περιστερίου θα συναντηθούν φέτος  . Τα μέλη του Κ Σ της  Ο . Π . ΣΥ . Ξ  από μέρες ετοιμάζουν το αντάμωμα ! Παραδοσιακά γλέντια, τραγούδια , χοροί,  ψητά,  ποτά και ανταμώματα γνωστών και άγνωστων φίλων !!Πάρτε γνωστούς και φίλους κι ελάτε ,ας προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε τη παράδοση, είναι κάτι μέσα στο χάος που ζούμε  . Είναι σίγουρο πως θα περάσουμε μια βραδιά αξέχαστη να είστε όλοι εκεί ...;.Το blog drimos εύχεται καλή επιτυχία  

Φωτο : photo art angelos


Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2009

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΑΤΟΥΝΑΣ

DSC02611.JPG

DSC02576.JPG

DSC02620.JPG

DSC02616.JPG

DSC02616.JPG

DSC02619.JPG

DSC02603.JPG

DSC02580.JPG

DSC02571.JPG

Για το Λουτράκι Κατούνας, του Δήμου Μεδεώνος δεν θα γράψω πολλά διότι όλοι το ξέρουμε από παιδιά . Εκεί πηγαίνουμε για μπάνιο ,και οι μεγαλύτεροι από τους  αλευρόμυλους . Για όσους δεν το ξέρουν ,είναι πράγματι ένας μικρός παράδεισος .Με τα θεόρατα πλατάνια ,την μάντρα με το αυλάκι που έφερνε το νερό για τους νερόμυλους, την όμορφη αμμουδιά και τους κήπους με τα μποστάνια . Εκεί κάνουν τα μπάνια τους οι Κατουνιώτες και οι Τρυφιάτες . Μόνο που δεν έχουν ένα μαγαζάκι για τον επισκέπτη .Το blog drimos  σας εύχεται να το επισπευτείτε .

Φωτο : photo art angelos


Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2009

NEA ΦΥΝΤΑΝΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

DSC05459.JPG

Αυτές οι όμορφες φατσούλες και άλλες που δεν είναι στη φωτο , είναι  οι νέοι εθελοντές στα πολιτιστικά !!

Το βράδυ της μουσικής βραδιάς  στο Δρυμό, αυτά τα παιδάκια σέρβιραν όλη τη νύχτα στη πλατεία σαν επαγγελματίες !!!!!

Ότι και να πω είναι λίγο . Κάποια στιγμή έπρεπε να συμβεί κι αυτό , όχι ξάπλα στο καφενείο και να αγναντεύουν μερικούς που τα κάνουν όλα και στο τέλος  να τους λένε πως δεν τα έκαναν καλά!!!!

Μπράβο  παιδιά . με την ευκαιρία σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά ...; ...;.

Φωτο: photo art angelos

Profile

amdrimos Άγγελος Μηλιώνης
Δ Ρ Υ Μ Ο Σ
Το προφίλ μου

Μια ζωή με ένα σάκκο στην πλάτη μου ,τον κόσμο γύρισα !!!!! Χιλιάδες οι εικόνες που με συντροφεύουν,καιρός πια να γίνουν και δικές σας !!!!!!!!!!!!

Powered by pathfinder blogs