Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΥΜΟ (2)


Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

ΠΟΙΗΣΗ: «Υπνοβάτες» του Άρη Μπιτσώρη

ARIS 3.jpgO φίλος μας Γυμνασιάρχης Άρης Μπιτσώρης, μας έστειλε από τη Θεσσαλονίκη το αδημοσίευτο ποίημα του «Υπνοβάτες» και είπαμε να το μοιραστούμε μαζί σας. Ένα άρθρο που διάβασε σε εφημερίδα με τίτλο «Αθώος ο Υπνοβάτης που στραγγάλισε τη γυναίκα του...» τον ενέπνευσε και έγραψε το παρακάτω υπέροχο σατυρικό ποίημα που θα το απολαύσετε. Οι στίχοι του κοφτεροί, ομοιοκατάληκτοι, με χιούμορ και με δύναμη. Σε ευχαριστούμε Άρη.

ΥΠΝΟΒΑΤΕΣ
του Άρη Μπιτσώρη

Μέσα στην τόση σκοτεινιά
να μία ηλιαχτίδα
δικαστική απόφαση
μας δίνει την ελπίδα.
Στους παντρεμένους που μετρούν
κάποιες δεκαετίες
κι απ'; το ζυγό ν'; απαλλαχτούν
ψάχνουν να βρουν αιτίες.

Στραγγάλισε τη σύζυγο
κάποιος στη Βρετανία
τη νύχτα που την τέταρτη
κλείναν δεκαετία.
Τάχα εκείνος έβλεπε
στον ύπνο εφιάλτη
και έβαλε ένας ληστής
το όπλο του στην πλάτη.

Στην πλάτη της γυναίκας του
κι αυτός για να τη σώσει
πένσα το χέρι έκανε
για να τον καρυδώσει.
Είπε πως μόλις ξύπνησε
κι είδε τι είχε γίνει
κάλεσε ευθύς το 100
και πήρε την ευθύνη.

Ο εισαγγελέας το ';χαψε
αυτό το παραμύθι
κι αθώος απ'; τους δικαστές
ο Βρετανός εκρίθη.
Αφού αθωώνονται λοιπόν
των Άγγλων οι απάτες
τότε είναι δύσκολο για μας
να γίνουμε υπνοβάτες;

Άρης 23-11-2009

ARIS 2.jpg


Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΥΜΟ

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΜΕΣΩ  YOUTUBE

EΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΧΤΑ ..

amdrimos


Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΥΜΟ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ


Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009

Ο.Π.ΣΥ.Ξ. ΧΟΡΟΣ ΣΤΑ ΑΓΡΙΜΙΑ

%CE%91%CE%93%CE%A1%CE%99%CE%9C%CE%99%CE%91+%CE%9F%CE%A0%CE%A3%CE%A5%CE%9E.jpg

LOGO OPSYX.JPG

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.) πραγματοποιεί την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009 την Ετήσια Χοροεσπερίδα της.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο « ΑΓΡΙΜΙΑ», Λιοσίων 7 & Βατσαξή 4 - Αθήνα ώρα προσέλευσης : 22:00.

Θα διασκεδάσουμε με το δημοφιλές μουσικό σχήμα της νυχτερινής Αθήνας που αποτελείται από τους: στο τραγούδι, Νίκος Βαλαχοδήμος, Κώστας Σαφέτης, Γιώργος Μπέκιος, Γιώργος Καψάλης, Σ. Σιώλος κ.ά και στο κλαρίνο ο Νεκτάριος Κοκκώνης και ο Μ. Τσίκος.
Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την χοροεσπερίδα που διοργανώνει η Ομοσπονδία μας και να περάσετε μια όμορφη βραδιά γεμάτη κέφι και καλό ελληνικό τραγούδι.
Για κράτηση τραπεζιών και προσκλήσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας, τηλ. επικοιν. : 210-5232676, κάθε Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00 ή να επικοινωνήσετε με τους κ.κ. Δημήτρη Στεργίου 6972-660909, Αθανάσιο Γεροδημήτρη 6944-156783, Ταξιάρχης Σάββας 6938119719, Άγγελος Μηλιώνης 6974825265, Δημήτρης Κοθρούλας 6946068874, Χριστίνα Βρακατσέλη 6944739780, Γιώργος Τσέλιος 6982848331,Βασίλης Μπουρνάζος 6944157066, Μάκης Κατσαρομήτσος 6973249075, Όλγα Βαρβάτου 6974660107 & Σπύρος Μπάκας 6972011751.

Σας περιμένουμε,
Με τιμή
Το Κεντρικό Συμβούλιο


Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

DSC01356.JPG

IMG_0189.JPG

DSC01354.JPG

DSC01352.JPG

DSC01357.JPG

DSC01359.JPG

DSC01361.JPG

DSC01363.JPG

DSC01364.JPG

DSC01366.JPG

Αυτό το φαράγγι είναι στο Μοναστηράκι κοντά στη Βόνιτσα στο Δήμο Ανακτορίου .Παλιά μέσα στο Μοναστηράκι πέρναγε ποτάμι το οποίο πήγαζε λίγο πιο έξω από το χωριό. Η ποσότητα και το ύψος ήταν  τέτοια , που διαμόρφωσαν το έδαφος .Μεγάλη ποσότητα  από το νερό πότιζαν το κάμπο ,το υπόλοιπο πήγαινε στη θάλασσα . Είχαν πολλούς νερόμυλους και πολλές νεροτριβές για το πλύσιμο των χοντρών ρούχων και το κτύπημα των νέων ρούχων ,όπως κάπες ,φλοκάτες ,κιλίμια κλπ . για να αποκτήσουν την τελική τους μορφή .

Σήμερα δε το ποτάμι ελάχιστο νερό έχει, το πολύ το πήραν τα γύρω χωριά για ύδρευση . Η ποιότητα του είναι μοναδική .

ΦΩΤΟ: photo art angelos


Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΧΤΕΣ

ΒΛΑΧΟΚΑΛΥΒΙΑ.jpg

Τα σπιτάκια που φαίνονται είναι φτιαγμένα από ξύλα και άχυρα .Τα χρησιμοποιούσαν τσοπάνηδες από την Ήπειρο  που κατέβαιναν με τα κοπάδια τους το χειμώνα στους κάμπους του Ξηρόμερου, από τον μήνα Οκτώβρη  έως αργά τη άνοιξη. Όταν  έλιωναν το χιόνια στα βουνά της Ηπείρου , επέστρεφαν στα χωριά τους .Ας σημειώσουμε δε ότι η μεταφορά γίνονταν με τα πόδια ,δεν υπήρχαν μεταφορικά μέσα τότε . Έβλεπε κανείς ολόκληρη οικογένεια , στα μουλάρια φορτωμένα ολόκληρο το νοικοκυριό και τα μικρά παιδιά από πάνω . Μέρες και νύχτες στους δρόμους , ώσπου να φτάσουν στον προορισμό των .Οι καλύβες που μοιάζουν με σπίτια ήταν πιο στέρεες από τις άλλες τις κωνοειδές . Τις δεύτερες ως συνήθως τις έφτιαναν όταν επρόκειτο να μείνουν μόνο μία σεζόν . Κρατάω ως ανάμνηση τις καλύβες και τα κοπάδια στους δρόμους ,και πως χώραγε εκεί μέσα μια ολόκληρη πολυμελή οικογένεια;

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο του Παναγιώτη Λιότσου  από τον Δρυμό Ανακτορίου .


Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2009

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ

Στον αποκλεισμό του δρόμου στα Παλιάμπελα προχώρησαν οι κάτοικοι του δήμου Ανακτορίου διαμαρτυρόμενοι για το οδικό δίκτυο της περιοχής.

DROMOS PALIAPELA.JPG

'Oχι άλλο αίμα στην άσφαλτο... Για περισσότερες από τρεις ώρες κάτοικοι και φορείς του δήμου Ανακτορίου απέκλεισαν τον επαρχιακό δρόμο Αμφιλοχίας - Βόνιτσας στην περιοχή των Παλιάμπελων, διαμαρτυρόμενοι για την επικινδυνότητα του σημείου, όπου το τελευταίο διάστημα έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο έξι άνθρωποι.
Αφορμή στάθηκε ένα ακόμη τροχαίο δυστύχημα, που ήρθε να προστεθεί στο πολύνεκρο που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο ίδιο σημείο με πέντε νεκρούς, όπου χάθηκε μια ακόμη ανθρωπινή ζωή, και τραυματίστηκαν δυο ακόμη άτομα. Οι κάτοικοι με τη διαμαρτυρία τους αυτή ζητούν την επίσπευση των έργων της Ιόνιας Οδού επισημαίνοντας παράλληλα ότι η καθυστέρηση στην κατασκευή του οδικού τμήματος Αμβρακία - Άκτιο είναι αδικαιολόγητη. Η συχνότητα με την οποία γίνονται τροχαία ατυχήματα στο συγκεκριμένο σημείο αποδεικνύει, όπως τονίζουν οι κάτοικοι, ότι πρόκειται για το πιο επικίνδυνο ίσως οδικό τμήμα του νομού. Η αυξημένη κίνηση σε συνάρτηση με τη στενότητα του δρόμου, την ολισθηρότητα του οδοστρώματος, τις απότομες στροφές, την ανυπαρξία στηθαίου, σήμανσης και διαγράμμισης, τον καθιστούν πραγματική καρμανιόλα για τους διερχόμενους οδηγούς. «Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο. Θέλουμε έναν ασφαλή δρόμο για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα», τόνισαν χαρακτηριστικά οι συγκεντρωμένοι, προσθέτοντας ότι ο κίνδυνος δεν παραμονεύει μόνο για τους διερχομένους, αλλά και για τους κατοίκους και τους αγρότες της περιοχής
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
Πηγή: Εφημερίδα ΑΙΧΜΗ
http://www.aixmi-news.gr/


Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2009

Πάλι σήμερα έγινε μακελειό στο ίδιο σημείο στο δρόμο Παλιάμπελα – βόνιτσα

paliampela.JPG

Δύο , όχι ένα ατυχήματα έγιναν σήμερα .Ένα το πρωί κι ένα το μεσημέρι στο ίδιο σημείο .

Πολλοί οι τραυματίες ένας σοβαρά .

Group του facebook  από Βόνιτσα και την γύρω περιοχή στις 4 Νοέμβρη θα κλείσουν τον δρόμο για λίγες ώρες.

Το blog drimos  εύχεται οι φωνές όλων αυτών που χάνουν τους δικούς τους  να τις ακούσει κάποιος και να ρίξει μια ματιά σε αυτή την καρμανιόλα .Να πάρει τέλος επιτέλους το βάψιμο της ασφάλτου με αίμα .

Profile

amdrimos Άγγελος Μηλιώνης
Δ Ρ Υ Μ Ο Σ
Το προφίλ μου

Μια ζωή με ένα σάκκο στην πλάτη μου ,τον κόσμο γύρισα !!!!! Χιλιάδες οι εικόνες που με συντροφεύουν,καιρός πια να γίνουν και δικές σας !!!!!!!!!!!!

Powered by pathfinder blogs