Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2011 ΣΤΟ ΔΡΥΜΟ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΗΣ

vvvc.jpgvv.jpgccv.jpg

 

Σας προσκαλούμε στις τριήμερες εκδηλώσεις που θα διοργανώσει ο Σύλλογος Δρυμιωτών Αθήνας την Αποκριά και την Καθαρά Δευτέρα στο Δρυμό.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 

Σάββατο 5 Μαρτίου. Πάρτυ μασκέ για μεγάλους στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου. Ντυθείτε όπως εσείς νομίζετε και ελάτε για ένα Αποκριάτικο ξεφάντωμα. Θα προσφερθούν ποτά, αναψυκτικά, σνάκς κ.λπ. Ώρα προσέλευσης 22.00΄.

 

Κυριακή 6 Μαρτίου. Εκδήλωση μασκέ για τα παιδιά στην καινούργια πλατεία του χωριού μας (Φ.Παλούκη-Καββαδά). Γονείς φέρτε τα παιδιά σας για να διασκεδάσουν με μουσική και χορό. Θα προσφερθούν αναψυκτικά, σνάκς κ.λ.π. Ώρα προσέλευσης 12.00΄ το μεσημέρι.

 

Καθαρή Δευτέρα 7 Μαρτίου. Εκδήλωση για τα Κούλουμα στην παραλία της Σάλτινης. Μικροί και μεγάλοι ελάτε να τηρήσουμε το έθιμο της Καθαρής Δευτέρας και να πετάξουμε χαρταετό. Θα προσφερθούν νηστήσιμα (Λαγάνα, χαλβάς, ελιές, φασόλια γίγαντες, μύδια, κρασί κ.λπ). Θα υπάρχει μουσική καθώς και τραπέζια και καρέλκες. Από εσάς θέλουμε μόνο τη συμμετοχή σας και την καλή σας διάθεση. Ώρα προσέλευσης 11.00΄το πρωί.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε κλειστό χώρο εντός του χωριού και θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

 Οι εκδηλώσεις της Αποκριάς θα γίνουν με τη συνεργασία της Τοπικής Κοινότητας Δρυμού.

Χορηγοί των εκδηλώσεων του συλλόγου μας είναι:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΙΜΟΥΔΡΑΣ(ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ) -ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΤΖΕΦΡΙΟΣ-SUPER MARKET EXTRA-ΔΥΑΝΕΤ ΠΕΡΛΗΣ- ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΟΥΚΗ


Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

ΘΥΡΙΟ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

AS2.jpgAS6.jpgAS7.jpgAS5.jpgAS4.jpgAS3.jpgAS1.jpgΟ Γιάννης Κωνσταντίνου είναι ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης στο χώρο του Δημοτικού Τραγουδιού. Είναι γνωστός σε όλη την Ελλάδα και με τα τραγούδια του και με την φωνή του έχει συμβάλλει σημαντικά στην διάσωση και την διατήρηση της δημοτικής μας παράδοσης. Έχει μεγάλη πορεία στο χώρο του Δημοτικού Τραγουδιού αφού είχε την πρώτη επαφή με το Δημοτικό Τραγούδι σε ηλικία 5 ετών. Έτσι δεν θα έχανα ποτέ την ευκαιρία να πάρω μια συνέντευξη από ένα καταξιωμένο κατά γενική ομολογία καλλιτέχνη με τόση μεγάλη και επιτυχημένη θητεία στο χώρο του Δημοτικού Τραγουδιού. Ο Γιάννης Κωνσταντίνου ανταποκρίθηκε αμέσως στην πρόσκλησή μου και συναντηθήκαμε παραμονές Πρωτοχρονιάς στο σπίτι στο Γαλάτσι . Με υποδέχθηκε με μεγάλη ευγένεια μαζί με τη σύζυγό του Βάσω. Αφού καθήσαμε στο σαλόνι ξεκινήσαμε τη συνέντευξη.

-Κύριε Κωνσταντίνου που γεννηθήκατε; Μιλήστε μας για την οικόγενειά σας και για την παιδική σας ηλικία;

Κύριε Κουτρούμπα καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνετε να παραχωρήσω συνέντευξη στην εφημερίδα σας. Γεννήθηκα το 1941 στο Άνω Δεσποτικό Πρεβέζης. Οι γονείς μου ήταν ο Λουκάς Κώστας και μητέρα μου η Πανωραία Κώστα. Η εποχή εκείνη ήταν πολύ δύσκολη από όλες τις πλευρές. Οι γονείς μου ασχολούνταν με την γεωργία και την κτηνοτροφία και άλλες δουλειές για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε αφού η οικογένεια ήταν πολυμελής. Συγκεκριμένα αποτελούνταν από 8 μέλη από τα οποία τα 6 ήταν τα παιδιά (4 αγόρια και 2 κορίτσια) και οι 2 γονείς .Σήμερα βρίσκονται στη ζωή τρία αγόρια και ένα κορίτσι. Την δύσκολη αυτή περίοδο κατάφερα να τελειώσω το Δημοτικό σχολείο αλλά δεν κατάφερα να συνεχίσω στο Γυμνάσιο γιατί δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα.

-Με βάση κάποια έρευνα που έκανα η πρώτη σας επαφή με το Δημοτικό Τραγούδι γίνεται σε ηλικία 5 ετών. Από ποιούς δεχθήκατε ερεθίσματα, ποιοί παράγοντες σας επειρέασαν για να στραφείτε από τόσο μικρός στο τραγούδι και στη συνέχεια να γίνεται ένας καταξιωμένος Τραγουδιστής;

Πράματι από την ηλικία των 5 ετών άρχισα να ασχολούμε με το Δημοτικό Τραγούδι. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε τόσο ο πατέρας μου αλλά κυρίως η μητέρα μου. Γενικά προέρχομαι από μια οικογένεια που είχε έφεση προς το τραγούδι. Οι γονείς μου τραγουδούσαν καθημερινά στο σπίτι και στις δουλειές και δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι επηρεάστηκα « από τη στιγμή που ήμουν έμβρυο στην κοιλιά της μάννας μου». Δηλαδή από τα γεννοφάσκια μου. Στο σπίτι μας ακόμη ο πατέρας μου φιλοξενούσε πολλούς οργανοπαίχτες που έρχονταν και έπαιζαν στο πανηγύρι. Μου άρεσε να πηγαίνω στα πανηγύρια και ήθελα να χορεύω γιατί ήταν κάτι που το αισθανόμουνα. Ακόμη ο αδελφός μου ο Κωνσταντίνος έπαιζε κλαρίνο. Η μάννα μου ακόμη προερχόταν από οικογένεια που αγαπούσε το τραγούδι και δεν μου χάλαγε ποτέ χατίρι αφού με πήγαινε ακόμη και σε πανηγύρια γειτονικών χωριών και φυσικά στο χωριό από όπου καταγόταν. Είμαι αυτοδίδακτος και δεν παρακολούθησα κάποιο ωδείο ούτε σπούδασα μουσική.

-Επαγγελματικά πότε αρχίσατε να ασχολείστε με το Δημοτικό Τραγούδι; Ποιοί σας παρακίνησαν να ξεκινήσετε και με ποιό τρόπο;

Επαγγελματικά άρχισα να ασχολούμε το 1955 σε ηλικία 14-15 ετών. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε ο αδελφός μου ο Κωνσταντίνος που ήταν μεγαλύτερος από εμένα και έπαιζε πολύ καλό κλαρίνο και ήταν γνωστός σε όλους τους γύρω νομούς. Έτσι μαζί με τον αδελφό μου πήγαινα και εγώ από πολύ μικρός στα πανηγύρια και γρήγορα

απέκτησα εμπειρίες και στη συνέχεια όταν γύρισα από φαντάρος άρχισα να ζώ από το επάγγελμα αυτό.

-Πότε πήρατε το πρώτο σας μεροκάματο; Πως νοιώσατε;

Το πρώτο μου μεροκάματο το πήρα σε γάμο στις Παπαδάτες Πρεβέζης. Σαν παιδάκι που ήμουνα χάρηκα πολύ αλλά πιο πολύ με ικανοποίησε ότι έκανα αυτό που αγαπούσα και τα χρήματα τα έβαζα σε δεύτερη μοίρα.

-Εκτός από το τραγούδι παίζατε και κάποιο μουσικό όργανο;

Σε ηλικία 15 ετών είχα αρχίσει να παίζω Λαούτο. Συνέχισα να παίζω και να τραγουδώ έως το 1961 όπου πήγα φαντάρος. Όταν απολύθηκα μετά από δύο χρόνια άρχισα να ασχολούμαι με την κιθάρα.

-Κύριε Κωνσταντίνου πότε αρχίσατε να γίνεστε γνωστός σε όλη την ευρύτερη περιοχή και σε όλη την Ελλάδα αργότερα;

Άρχισα να γίνομαι γνωστός το 1964 όταν έφυγα από το χωριό μου και εγκαταστάθηκα στο Αγρίνιο μαζί με τον αδελφό μου τον κλαρινίστα τον Κωνσταντίνο. Σημαντικό ρόλο στην καριέρα μου έπαιξε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αγρινίου ο οποίος έπαιζε συχνά δικά μας τραγούδια που ηχογραφούσαμε μαζί με τον αδελφό μου μόνοι μας στο σπίτι σε κασσέτες και τα δίναμε στο σταθμό. Ο κόσμος μας άκουγε και γρήγορα γίναμε γνωστοί και μας καλούσαν στα πανηγύρια και στους γάμους.

-Στην Αθήνα πότε αναβήκατε; Ποιοί σας βοήθησαν και με ποιό τρόπο;

Στην Αθήνα ανέβηκα το 1967. η γνωστή τραγουδίστρια Έφη Γεωργακοπούλου με την οποία συνεργαζόμουνα με σύστησε στο μεγάλο στιχουργό και μουσικό Γιώργο Κόρο ο οποίος με κάλεσε στην Αθήνα για να με ακούσει. Αυτό έγινε στο κέντρο «Ελληνικό Γλέντι» Αφού με άκουσε έμεινε ενθουσιασμένος και ξεκινήσαμε αμέσως ηχογράφηση στην εταιρία COLUMBIA και βγάλαμε τον πρώτο μου δίσκο «Γιατί πονούν οι Άνθρωποι». Ο δίσκος είχε επιτυχία στην αρχή αλλά λόγω της πολιτικής κατάστασης που είχε δημιουργηθεί την εποχή εκείνη με την δικτατορία, στη συνέχεια υπήρξε κάμψη αφού δεν διαφημιζόταν από την εταιρία για ευνόητους λόγους.

-Στην Αθήνα πια σε ποιό κέντρο τραγουδήσατε και με ποιούς;

Τραγούδησα για πρώτη φορά στο κέντρο «ΙΤΙΑ» στην οδό Μενάνδρου στην Ομόνοια, μαζί με τον Βασίλη Σαλέα στο κλαρίνο, τον Αλέκο Δήμου και την Γιώτα Γκανιάτσου.

-Το επώνυμο Κωνσταντίνου είναι το πραγματικό;

Δεν είναι το κανονικό αλλά είναι το καλλιτεχνικό μου.Όπως σας είπα στην αρχή ο πατέρας μου λεγόταν Λουκάς Κώστας.Το «Κωνσταντίνου» προέκυψε από τα φειγκ-βολαν που βγάζαμε για τα πανηγύρια γράφαμε Αφοι Κωνσταντίνου που ήταν το μικρό όνομα του αδελφού μου. Έτσι με το όνομα αυτό καθιερώθηκα και έγινα γνωστός στα πανηγύρια αλλά έτσι γραφόταν και στους δίσκους.

-Πως ήταν η εποχή εκείνη Κύριε Κωνσταντίνου; Πως διεξάγονταν τα πανηγύρια; Ποιά είναι η άποψή σας για την σημερινή εποχή;

Μέχρι το 1980 περίπου ακουγόταν γενικά το καλό Δημοτικό Τραγούδι από τους κορυφαίους του είδους. Ο κόσμος συμμετείχε και γνώριζε πολύ καλό χορό. Τα πανηγύρια ήταν καθαρά οικογενειακή υπόθεση. Όσο ο κόσμος χόρευε με το μαντήλι ακουγόταν το καλό Δημοτικό Τραγούδι. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει και έχουν επειρεαστεί από την εξέλιξη που έγινε σε βάρος του Δημοτικού Τραγουδιού.

-Σήμερα κύριε Κωνσταντίνου προβάλλεται το Δημοτικό Τραγούδι από τα μέσα ενημέρωσης; Ποιά είναι η ευθύνη των καλλιτεχνών για αυτό;

Σίγουρα δεν προβάλλεται γιατί τα πρότυπα που μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης είναι εμπορικά και καταναλωτικά και το Δημοτικό Τραγούδι δεν είναι κάτι τέτοιο. Φυσικά ευθύνη έχουν και οι καλλιτέχνες αφού δεν δίνουν μεγάλη σημασία στο στίχο

και στην ποιότητα των τραγουδιών και επιζητούν το εύκολο σουξέ που θα έχει εμπορική επιτυχία και θα τους αναδείξει εύκολα.

-Πότε παντρευτήκατε και τι οικογένεια έχετε;

Παντρεύτηκα το 1969 με την Βασιλική Μπουζινέκη και αποκτήσαμε 3 παιδιά. Τα δύο είναι κορίτσια και το ένα αγόρι. Ο γιός μου είναι μουσικός. Παίζει όλα τα έγχορδα όργανα και είναι καθηγητής Μουσικής.

-Κύριε Κωνσταντίνου υπάρχουν υπερβολές στις αμοιβές των καλλιτεχνών;

Σίγουρα υπάρχουν και τέτοια φαινόμενα στο χώρο μας. Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι περνάμε δύσκολες εποχές στο χώρο της διασκέδασης και πρέπει να επικρατήσει η κοινή λογική στο θέμα αυτό για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε όλοι.

-Με ποιούς κλαρινίστες έχετε συνεργαστεί κυρίως όλα αυτά τα χρόνια;

Συνεργάστηκα με τον Βαγγέλη Σούκα, το Βασίλη Σούκα, το Βαγγέλη Κοκώνη, το Μάκη Μπέκο, το Γιάννη Βασιλόπουλο κ.α. Ας με συγχωρέσουν κάποιοι αν τους ξέχασα.

Στην τηλεόραση σας έχουμε δει κύριε Κωνσταντίνου. Στο Εξωτερικό έχετε πάει να τραγουδήσετε; Συνολικά πόσα cd και δίσκους έχετε βγάλει;

Στο εξωτερικό έχω πάει αρκετές φορές. Με είχαν καλέσει στην Αυστραλία, στην Αμερική και στον Καναδά. Ακόμη έχω πάει και σε χώρες της Ευρώπης. Δίσκους και cd έχω βγάλει τόσα πολλά που δεν μπορώ να θυμηθώ πόσα είναι στο σύνολο.

-Θυμάστε κάποιο περιστατικό όλα αυτά τα χρόνια που έχει χαραχθεί στη μνήμη σας;

Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο με όσα έχουν δεί τα μάτια μου όλα αυτά τα χρόνια. Ένα περιστατικό που θυμάμε έγινε στο πανηγύρι στο Μοναστηράκι πριν από 15 χρόνια περίπου. Χόρευε μια παρέα και στο τέλος ζήτησε να χορέψει και ένα άλλο μέλος της παρέας. Μας είπαν να μην γίνει αυτό και να μην παίξουμε το τραγούδι που ζήτησε. Αυτός επέμεινε και άρχισε να φωνάζει. Έτσι παίξαμε το μισό τραγούδι και στην συνέχεια το παίξαμε ολόκληρο. Τότε ο χορευτής σωριάστηκε στη πίστα και πέθανε προφανώς από ανακοπή. Ήταν ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός που μας λύπησε όλους και αισθανθήκαμε πολύ άσχημα από την εξέλιξη αυτή.

Κύριε Κωνσταντίνου ποιοί καλλιτέχνες θεωρείται ότι έβαλαν τη σφραγίδα τους στο Δημοτικό Τραγούδι;

Είναι πάρα πολλοί αλλά θα μπορούσα να αναφέρω ενδεικτικά ως κορυφαίο τον Τάκη Καρναβά και ακολούθως τον Στάθη Κάβουρα, τον Κώστα Τσαούση, τον Σκαφίδα, την Τασία Βέρρα, τη Σοφία Κολλητήρη, την Βαγγελιώ Χρηστιά κ.α

Στον Δρυμό έχετε έρθει;

-Στο Δρυμό έχω έρθει αρκετές στο πανηγύρι του Αγίου Δημητρίου στο καφενείο που είναι κάτω από τη Εκκλησία. Τελευταία ήρθα στο Δρυμό πριν 2-3 χρόνια στην πλατεία της Εκκλησίας σε εκδήλωση του Φίλιππα Βλαχογιάννη μαζί με τον Κώστα τον Αριστόπουλο.

-Κύριε Κωνσταντίνου εδώ τελείωσε η συνέντευξή μας. Σας ευχαριστώ για την άμμεση ανταπόκριση στη πρόσκληση μου. Σας εύχομαι να είστε γερός και δυνατός για να μας διασκεδάζετε με την εξαιρετική φωνή σας.

Και εγώ σας ευχαριστώ κύριε Κουτρούμπα που μου δώσατε την ευκαιρία να επικοινωνήσω με το κόσμο μέσω της εφημερίδα σας. Κάνετε πολύ καλή δουλειά για να αναδείξετε την περιοχή σας αλλά και σε επίπεδο πολιτισμού. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες και καλή χρονιά με υγεία.


Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

ΚΩΝΩΠΙΝΑ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

ΜE ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΥΜΙΩΤΩΝ

DSC08246.JPGDSC08249.JPGDSC08253.JPGDSC08260.JPGDSC08263.JPGDSC08266.JPG

AQ5.jpgAQ4.jpgAQ2.jpgDSC08266.JPG

Με επιτυχία έγινε για μια ακόμη χρονιά ο ετήσιος χορός του συλλόγου Δρυμιωτών στο κέντρο «ΜΠΑΜΠΗΣ» της Κηφισιάς. Οι Δρυμιώτες αλλά και οι φίλοι του συλλόγου μας, διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με το εκπληκτικό πρόγραμμα και την εγγύση της ερμηνείας των τραγουδιών από την εκρηκτική Κατερίνα Κούκα, την Λένα Αλκαίου και τον Νίκο Νομικό. Στην εκδήλωση του συλλόγου μας παραβρέθηκαν οι βουλευτές Κώστας Καραγκούνης και Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ Τάκης Στεργίου, ο εκπρόσωπος του πρώην Δημάρχου Γ. Αποστολάκη και δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Σώζος, ο ταμίας της Ο.Π.ΣΥ.Ξ Άγγελος Μηλιώνης, ο πρώην πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ Νίκος Μήτσης και ο πρώην ταμίας Στέφανος Σουβλέρης, ο Πρόεδρος του συλλόγου Θυρρειωτών Περικλής Μωραίτης και ο Νίκος Κασόλας με τον κ. Κουτσούμπα από από το σύλλογο Μοναστηρακίου κ.α. Επιστολές για επιτυχία του χορού μας έστειλαν οι βουλευτές του Νομού Ανδρέας Μακρυπίδης και Σοφία Γιαννακά.  Χορηγοί των δώρων της λαχειοφόρου αγοράς ήταν 1) SOZOS HOTEL Βόνιτσα 2) Καφετέρια «ΕΝ ΠΛΩ» Νίκος Μασούρας 3) Κρεοπωλείο-Ταβέρνα «ο Θοδωρής» Δρυμός και 4) Λάιος  Γεράσιμος Ψησταριά-καφενείο. 5) Oλυμπία Κοντοστέργιου. Ευχαριστούμε όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσής μας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου τέτοια εποχή. 

ΦΩΤΟ : photo art angelos

 

 

 


Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

Η «Μαύρη» θάλασσα του Αμβρακικού

skai-gr-logo.png

Γιώργος Κεραμιτζόγλου 04/02/2011 | 13:44

 

Ο Αμβραικός κόλπος προστατεύεται από τη διεθνή συνθήκη Ραμσάρ ως τόπος με τεράστια οικολογική αξία.. Αντί αυτού όμως βιομηχανίες, βιοτεχνίες ακόμα και μικρές μονάδες μεταποίησης πετούν ανεξέλεγκτα υγρά και στερεά απόβλητα.

Σύμφωνα με έρευνες ελλήνων επιστημόνων, κάτω από τα 35 μέτρα βάθος δεν υπάρχει καθόλου οξυγόνο, ενώ και από το βάθος των 25 μ. το οξυγόνο είναι ελάχιστο! Πρόκειται για εντυπωσιακά και άκρως ανησυχητικά ευρήματα έρευνας του Δικτύου Εργαστηρίων «Ωκεανός» του Πανεπιστημίου Πατρών.

Μεγάλη έκπληξη για τους ερευνητές αποτέλεσε η ανακάλυψη της ανοξικής ζώνης, κάτω από τα 30-35 μ. βάθος, στην οποία δεν υπάρχει ζωή, ούτε βεβαίως ψάρια.

Ο Αμβρακικός Κόλπος, ο μοναδικός κόλπος τύπου φιορδ στη Μεσόγειο, έχει αρκετά μεγάλο βάθος (40-55 μέτρα) οι ποσότητες νερού που μένουν χωρίς ζωή είναι μεγάλες, με αποτέλεσμα θαλάσσια είδη, όπως οι γαρίδες που διαβιούν στον πυθμένα, να μειώνονται πολύ.

«Τα απόβλητα της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της μεγάλης οικιστικής ανάπτυξης εκχύνονται ανεπεξέργαστα στον κόλπο, τροφοδοτώντας τον με οργανική ύλη. Επίσης, μεγάλες ποσότητες λιπασμάτων, λόγω και της ανεξέλεγκτης χρήσης τους, μεταφέρονται με τη βροχή στον κόλπο και με τη σειρά τους υποβοηθούν στην αύξηση του φυτοπλαγκτόν στο θαλασσινό νερό, το οποίο επίσης μετατρέπεται σε οργανική ύλη», εξηγούν οι επιστήμονες.

Για να σωθεί ο Αμβρακικός Κόλπος πρέπει να δημιουργηθούν μονάδες βιολογικής επεξεργασίας οικιακών και κτηνοτροφικών αποβλήτων και να ελαττωθεί η εισροή λιπασμάτων.

Η κατάσταση αυτή επηρεάζει όχι μόνο τους παράκτιους αλιείς -οι οποίοι βλέπουν τα ψάρια του Αμβρακικού να μειώνονται μέρα με την ημέρα-, αλλά και τους ιχθυοκαλλιεργητές που αργά ή γρήγορα θα έρθουν και πάλι αντιμέτωποι με έναν νέο μαζικό θάνατο ψαριών -όπως συνέβη τον περασμένο χειμώνα στο Μενίδι.

Η ρύπανση είναι ο παράγοντας εκείνος που έχει συμβάλει στη μείωση του οξυγόνου σχεδόν σε ολόκληρο τον Αμβρακικό -ακόμη και στο στόμιό του.


 

 


Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ (ΔΡΥΜΟΣ )


Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

ΠΛΑΓΙΑ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Profile

amdrimos Άγγελος Μηλιώνης
Δ Ρ Υ Μ Ο Σ
Το προφίλ μου

Μια ζωή με ένα σάκκο στην πλάτη μου ,τον κόσμο γύρισα !!!!! Χιλιάδες οι εικόνες που με συντροφεύουν,καιρός πια να γίνουν και δικές σας !!!!!!!!!!!!

Powered by pathfinder blogs