Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

ΖΕΥΓΑΡΑΚΙ ΓΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣάββατο, 28 Μαΐου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΙΛΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.


ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΓΡΙΛΟΥ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΠΕ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ : Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΗΣΥΧΟΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΡΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘΡΟ . ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ . ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΡΙΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ''ΣΤΟΙΒΑΞΟΥΝ''. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ 300, ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ .

ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ , Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ , ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΕΣ     Ξ Ε Χ Α Σ Μ Ε Ν Ε Σ  .

ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΕΙ . ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΡΑΠΕΤΕΣ . ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ .

ΑΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ .

ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΟΠΛΩΝ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΨΥΧΩΝ ..   

DSC09073.JPGDSC09075.JPGDSC09076.JPGDSC09077.JPGDSC09078.JPGDSC09082.JPGDSC09094.JPGDSC09085.JPGDSC09092.JPGDSC09099.JPGDSC09104.JPGDSC09107.JPG

DSC09100.JPGDSC09105.JPGDSC09109.JPGDSC09113.JPGDSC09122.JPGDSC09124.JPGDSC09162.JPGDSC09167.JPGDSC09178.JPGDSC09179.JPGDSC09183.JPGDSC09186.JPGDSC09124.JPGDSC09128.JPGaltDSC09131.JPGDSC09135.JPGDSC09138.JPGDSC09139.JPGDSC09142.JPGDSC09145.JPGDSC09152.JPGDSC09148.JPG

ΦΩΤΟΣ : photo art angelos


Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!


Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Π ΣΥ Ξ

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

             ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

                     Πατησίων 5  - 104 31 Αθήνα Τηλ. & Fax 52 32 676

 


                                                                                          Αθήνα 21 Μαϊου 2011

Προς

κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

κ. Περιφερειάρχη Δ. Ελλάδας

κ.κ. Βουλευτές Νομού Αιτ/νίας

κ. Δήμαρχο Δήμου Ξηρομέρου

κ. Δήμαρχο Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας

κ. Δήμαρχο Αμφιλοχίας

Μ.Μ.Ε.

                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή για τη δημιουργία των 14 πρώτων κέντρων υποδοχής και κράτησης λαθρομεταναστών στη χώρα μας και ότι ένα από τα 14 αυτά κέντρα θα είναι στην Αιτωλοακαρνανία,  στο στρατόπεδο «Ψαρογιάννη» στον Άγριλο, στη ΒΑ ακτή της λίμνης Αμβρακίας,  χωρίς να έχει  προηγηθεί καμία διαβούλευση από το Υπουργείο, με τους Ο.Τ.Α.,( βλέπε Δήμος Αμφιλοχίας στον οποίο ανήκει το μεγαλύτερο μέρος του στρατοπέδου), τους αρμόδιους φορείς, αλλά και την τοπική κοινωνία, πριν πάρει την απόφαση αυτή.

Η απόφαση αναφέρει ότι ο χώρος του Στρατοπέδου «ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ» στη Στάνου Αιτωλοακαρνανίας θα λειτουργήσει ως κέντρο κράτησης.

Στα γύρω χωριά υπάρχει ανασφάλεια από την ελλιπή αστυνόμευση, την οποία κάνουν ακόμα πιο εμφανή οι διαθέσεις του Υπουργείου για τη κατάργηση Αστυνομικών Τμημάτων.

Είμαστε μια περιοχή ιδιαίτερα υποβαθμισμένη και η οποία δεν έχει στηριχθεί οικονομικά από την Πολιτεία.

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου, οι Σύλλογοι Μέλη της και οι φορείς της περιοχής, σεβόμενοι τα δικαιώματα των μεταναστών σύμφωνα με το διεθνές και συνταγματικό δίκαιο, διερωτόμαστε και δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την τόσο γρήγορη και χωρίς συνεννόηση απόφαση διότι:

Ψ     Το στρατόπεδο «ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ» είναι απαρχαιωμένο και δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τη φιλοξενία ανθρώπινων ψυχών και ιδιαίτερα των ταλαιπωρημένων λαθρομετανάστων. Με την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση είναι δύσκολο να δημιουργηθούν οι κατάλληλες κτιριακές υποδομές

Ψ     Επί πλέον το στρατόπεδο είναι ακόμα ενεργό και στο χώρο του υπάρχουν και θα υπάρχουν διάσπαρτα πυρομαχικά.

Ψ     Ο Χώρος του στρατοπέδου φυλάσσεται με υποτυπώδη συρμάτινο φράκτη, οπότε, θα είναι εύκολη η έξοδος του οποιουδήποτε από το στρατόπεδο με αποτέλεσμα η γύρω περιοχή να γεμίσει από τους ταλαίπωρους λαθρομετανάστες και θα υπάρχει κίνδυνος διασποράς μεταδοτικών ασθενειών και κίνδυνος για διάφορες παρανομίες, διότι υπάρχει κίνδυνος να προσεγγίσουν το χώρο εγκληματικά στοιχεία..

Ψ     Ο χώρος είναι ιδιοκτησία του Δήμου Αμφιλοχίας τον οποίο προορίζει για κατασκηνώσεις και άλλες παρεμβάσεις προς όφελος των Δημοτών.

Ψ     Η περιοχή γύρω από τη λίμνη Αμβρακία είναι προστατευόμενη από τη Διεθνή Συνθήκη NATURA.

Η Ομοσπονδία, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Μέλη της και οι φορείς της περιοχής είναι αντίθετοι στην λειτουργία του στρατοπέδου «Ψαρογιάννη» ως κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών διότι θα συμβάλλει στην περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής, θα πλήξει την τοπική κοινωνία θα αυξήσει την εγκληματικότητα με τη προσέγγιση στο χώρο εγκληματικών στοιχείων και θα αποτελέσει αντικίνητρο για επενδύσεις ή άλλες παραγωγικές δραστηριότητες.

Η Ομοσπονδία ενώνοντας την φωνή της με της κατοίκους και τους  φορείς της περιοχής ζητά:

Να σταματήσει  από την κυβέρνηση κάθε σκέψη για τη δημιουργία νέων κέντρων υποδοχής και κράτησης λαθρομεταναστών στην Αιτωλοακαρνανία και δηλώνουμε την απόφασή μας να αντισταθούμε στις επιλογές εκείνες που υπονομεύουν το μέλλον της περιοχής μας και του νομού μας γενικότερα.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να βρεθούν πιο κατάλληλοι χώροι για τη φιλοξενία, οι οποίοι θα έχουν τις απαραίτητες υποδομές για την εστίαση, τη διαμονή και τη περίθαλψη των ταλαιπωρημένων λαθρομεταναστών.

Επίσης πιστεύουμε ότι με γνώμονα τις ανάγκες και τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου χρειάζεται να χαραχθεί μια πολιτική ισότιμης ένταξης στην κοινωνία που να σέβεται και να κατοχυρώνει τα δικαιώματα όλων στη ζωή, στην εργασία, στη μόρφωση και τον πολιτισμό.

Για την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου

και τους  Πολιτιστικούς Συλλόγους Μέλη της

Ο Πρόεδρος                            Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Στεργίου                Ταξιάρχης Σάββας


Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση απο την Ο.Π.ΣΥ.Ξ.

?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /?>  

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Πατησίων 5 - 104 31 Αθήνα Τηλ. & Fax 52 32 676

 

 

 

Αθήνα 12/05/2011

 

Προς τα Διοικητικά Συμβούλια

Των Συλλόγων - Μελών της Ο.Π.ΣΥ.Ξ.

και τους αντιπροσώπους αυτών στην Ομοσπονδία

 

 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

        

 

Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.) σύμφωνα με το άρθρο 21 του ισχύοντος καταστατικού , σας καλεί να μετέχετε στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 25 Μαϊου 2011 ώρα 17:30 π.μ. στα γραφεία της ΠΑΝ.ΣΥ. επί της οδού Πατησίων 5, 4ος όροφος -- Πλατεία Ομονοίας με θέματα ημερήσιας διάταξης τα ακόλουθα:

 

1. Εκλογή Προεδρείου Γεν. Συνέλευσης & Εφορευτικής Επιτροπής.

2. Διοικητικός & Οικονομικός Απολογισμός.

3. Έκθεση Εποπτικού Συμβουλίου.

4. Πραγματοποίηση εκλογών.

 

Με αίτηση τριών (3) τουλάχιστον συλλόγων-μελών προς το Κ.Σ. ή δέκα πέντε (15) αντιπροσώπων τρεις (3) τουλάχιστον ημέρες πριν την συνεδρίαση, μπορούν να προστεθούν στην ημερησία διάταξη και νέα θέματα για συζήτηση (άρθρο 21 παρ.13).

Η Γενική Συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία όταν παρίσταται το 1/3 των αντιπροσώπων των συλλόγων μελών (άρθρο 21 παρ.15).

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί τη Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011 την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο χωρίς νέα πρόσκληση των μελών, οπότε θεωρείται ότι βρίσκεται σε απαρτία με οποιονδήποτε αριθμό παρόντων μελών ( άρθρο 21 παρ. 15).

Η ταμειακή τακτοποίηση των Συλλόγων-Μελών (0,90 ¬ επί τον αριθμό των ψηφισάντων στη Γ.Σ. κάθε συλλόγου-άρθρα 8, 21 παρ.9 του καταστατικού) αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των αντιπροσώπων τους στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας (άρθρο 21 παρ. 9).. Όπως είναι γνωστό, η συνδρομή κάθε Συλλόγου-Μέλους προς την Ο.Π.Σ.Υ.Ξ. λήγει στις 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Οι υποψήφιοι για Κ.Σ. ή Εποπτικό ή Αντιπρόσωποι στην ΠΑΝ.ΣΥ. μαζί με την αίτησή τους θα καταβάλουν και παράβολο δικαιώματος υποψηφιότητας 5 ¬ (αρ. 8 παρ. γ )

Οι υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές αυτοπροσώπως ή μέσω fax έως την Δευτέρα 23 Μαϊου 2011 στα γραφεία της Ομοσπονδίας . (αρ. fax 210 52 32 676).

Οι Σύλλογοι-μέλη μας παρακαλούνται να υποβάλουν, μέχρι την Δευτέρα 23/5/11 και ώρα 8.00 μ.μ. ονομαστικό κατάλογο των Αντιπροσώπων τους για την Γενική Συνέλευση.

 

Τα γραφεία της Ομοσπονδίας θα παραμείνουν ανοιχτά στις 19,20,23 Μαϊου από ώρα 18:00-20:.00 Τηλέφωνα επικοινωνίας: Δημήτρης Στεργίου 6972-660909, Άγγελος Μηλιώνης 6974825265 ή στο τηλέφωνο της Ο.Π.ΣΥ.Ξ. 210-5232676.

 

 

 

. Για το Κ.Σ. της Ο.Π.Σ.Υ.Ξ.

 

 

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

 

 

 

Δημήτρης Στεργίου Ταξιάρχης Σάββα

 


Κυριακή, 15 Μαΐου 2011

ΣΚΛΑΒΑΙΝΑ


Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Να προβάλλουμε το καλό Δημοτικό Τραγούδι

plasthras.jpgalt

 

Να προβάλλουμε το καλό Δημοτικό Τραγούδι

 

Κύριε Πλαστήρα τι ήταν αυτό που σας ώθησε να αχοληθείτε με το κλαρίνο; Υπήρχαν κάποιες συνθήκες που σας επηρέασαν για να ασχοληθείτε με αυτό το μουσικό όργανο;

Κύριε Κουτρούμπα θα ήθελα να ευχαριστήσω την εφημερίδα σας ΄ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΡΥΜΟΥ΄ αλλά και εσάς προσωπικά για την προσπάθεια που κάνετε για να προβάλλετε τους καλλιτέχνες που υπηρετούν την δημοτική μας παράδοση. Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η προβολή του καλού δημοτικού τραγουδιού και ταυτόχρονα την δημοτική μας παράδοση να την περάσουμε στην νεολαία η οποία δέχεται ακούσματα που δεν έχουν σχέση με το δημοτικό τραγούδι. Σχετικά με την ερώτησή σας όπως είναι γνωστό κατάγομαι από το Αγγελόκαστρο Αγρινίου. Το Αγγελόκαστρο κάνει ένα από τα καλύτερα πανηγύρια και από εδώ έχουν περάσει οι καλύτεροι καλλιτέχνες. Όλη η ατμόσφαιρα που δημιουργούνταν με την διεξαγωγή του πανηγυριού σε συνδυασμό ότι και ο παππούς μου έπαιζε κλαρίνο και ο αδελφός του σαντούρι και γενικά όλη η οικογένεια τραγουδούσε στις γιορτές και στις χαρές ήταν οι παράγοντες που με έστρεψαν να ασχοληθώ με την τέχνη του κλαρίνου γιατί «περί τέχνης» πρόκειται.

Υπήρξαν ποτέ στιγμές που μετανοιώσατε που ασχοληθήκατε επαγγελματικά με το κλαρίνο; Αν γυρίζατε το χρόνο πίσω θα αλλάζατε κάτι στις επιλογές σας; Τι σας έδωσε και τι σας πήρε η ενασχόλησή σας με το κλαρίνο;

Κύριε Κουτρούμπα το κλαρίνο είναι η μεγαλύτερη αγάπη μου, ο καλύτερος έρωτας της ζωής μου προς το παρόν τουλάχιστον. Είναι ο καλύτερος σύντροφος της ζωής μου. Με το κλαρίνο αγκαλιά κοιμάμαι και με αυτό αγκαλιά ξυπνάω. Με το κλαρίνο μιλάω πολλές φορές και για τις καλές αλλά και τις δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίζω. Είναι αλήθεια όσο και να φαίνεται παράξενο αυτό. Θα έλεγα ότι το κλαρίνο μου έδωσε πάρα πολλά όπως η μυσταγωγία του ήχου του που με έκανε άλλο άνθρωπο και μου άλλαξε τη ζωή αλλά ταυτόχρονα ζώ και επαγγελματικά από αυτό και χάρη στο κλαρίνο έγινα γνωστός. Γενικά το κλαρίνο μου έδωσε σχεδόν τα πάντα και μου πήρε ελάχιστα.

Κύριε Πλαστήρα πόσο δύσκολο είναι να μάθει κανείς κλαρίνο; Εσείς είχατε κάποιο δάσκαλο που σας καθοδηγούσε στα σωστά βήματα;

Δεν είχα ποτέ δάσκαλο ούτε με βοήθησε ποτέ κανένας. Είμαι αυτοδίκτακτος και δεν έχω πάει ούτε σε ωδείο. Ότι έκανα το έκανα μόνος μου. Αυτό που έκανα όμως είναι ότι στο Πανηγύρια στο Αγγελόκαστρο αλλά και στα πανηγύρια της γύρω περιοχής παροκολουθούσα τους γνωστούς καλλιτέχνες. Την εποχή εκείνη ακουγόταν το καλό δημοτικό τραγούδι, έτσι έπαιρνα και καλά μουσικά ακούσματα. Γενικά είναι πολύ δύσκολο να μάθει κανείς κλαρίνο γιατί πρέπει να ασχολείται πολλές ώρες την ημέρα, να αφιερώνεις πολύ χρόνο από τη ζωή σου. Πρέπει να έχεις καλά μουσικά ακούσματα όπως σημασία έχει και από ποιούς θα επειρεαστείς. Για να μάθεις κλαρίνο πρέπει να το έχεις μέσα σου και να ζείς με αυτό.

Κύριε Πλαστήρα μιλήστε μας για την παιδική σας ηλικία; Που γεννηθήκατε, ποιά ήταν η οικογένειάς σας;

Γεννήθηκα στο Αγγελόκαστρο Αγρινίου το 1965. Πατέρας μου ήταν ο Βασίλης Πλαστήρας και μάννα μου η Ειρήνη Πλαστήρα. Έχω ακόμη δύο αδέλφια. Είμασταν μια πενταμελής φτωχική οικογένεια. Σήμερα δεν ζεί ο πατέρας μου. Ασχολούμασταν με τον καπνό και το βαμβάκι. Είχαμε ακόμη πρόβατα και γίδια. Θυμάμαι μικρός να πηγαίνω στα ζώα έχοντας πάντα μαζί μου το κλαρίνο και να παίζω ώρες ατελείωτες. Έτσι ξεκίνησα να μαθαίνω κλαρίνο.

Ποιούς κλαρινίστες είχατε ως πρότυπο και επειρεαστήκατε; Ποιούς θεωρείται κορυφαίους στο είδος από τους παλαιότερους κυρίως;

Με ποιούς τραγουδιστές είχατε πιό στενή συνεργασία;

Θεωρώ ότι ο Βασίλης Σούκας, ο Μάκης Βασιλειάδης, ο Γιάννης Βασιλόπουλος και ο Βαγγέλης Κοκώνης ήταν οι κορυφαίοι στο κλαρίνο. Αυτούς είχα ως πρότυπο και από αυτούς πήρα πολλά μουσικά ακούσματα. Στενή συνεργασία με τραγουδιστές είχα με τη Φιλιώ Πυργάκη, τη Βαγγελιώ Χρηστιά, το Γιάννη Κωνσταντίνου, το Θανάση Βαρσαμά, το Γιώργο Καψάλη, τη Σοφία Κολλητήρη, το Λάμπρο Σκάρλα, την Αννούλα Τσαχάλου, τη Γιώτα Βώτα, τη Γιώτα Γρίβα, το Γιάννη Σιέτο και πολλούς άλλους και ζητάω συγνώμη αν ξέχασα κάποιους.

Με τη Βαγγελιώ Χρηστιά πως γνωριστήκατε;

Με τη Βαγγελιώ γνωριστήκαμε σε μια ταβέρνα στην «Αχαρνών» πίσω από την Καθολική Εκκλησία. Εκεί ήταν με τον ιδιοκτήτη του γνωστού κέντρου «ΕΛΑΤΟΣ». Στη ταβέρνα μου έγινε πρόταση συνεργασίας. Φυσικά και δέχθηκα γιατί ήταν μεγάλη τιμή για μένα να παίξω σε τόση μικρή ηλικία στον «ΕΛΑΤΟ». Στο κέντρο αυτό έπαιξαν όλοι οι μεγάλοι  καταξιωμένοι κλαρινίστες και έπρεπε να αξίζεις για να περάσεις από εκεί. Το πρώτο χρόνο έπαιζα ως δεύτερο κλαρίνο. Τα επόμενα δύο χρόνια συνέχισα  ως πρώτο κλαρίνο. Στη συνέχεια διέκοψα για δύο χρόνια από τον «ΕΛΑΤΟ» και συνεργάστηκα με τον Σκαφίδα και τον Περπινιάδη στο κέντρο «ΚΑΣΤΕΛΟ». Επέστρεψα πάλι στον «ΕΛΑΤΟ» όπου συνέχισα για 7 χρόνια.

Σε ποιό κέντρο παίξατε για πρώτη φορά όταν ανεβήκατε στην Αθήνα; Σε ποιά άλλα κέντρα έχετε δουλέψει;

Ανέβηκα στην Αθήνα αμέσως μόλις απολύθηκα από το στρατό το 1984. Έκανα την πρώτη μου εμφάνιση στο κέντρο «Ελληνική Γωνιά» στην οδό Δώρου στην Ομόνοια με τους αδελφούς Κωσταρέλλου που ήταν ένα οικογενειακό συγκρότημα. Έπαιξα ακόμη στη «ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑ», στην «ΚΥΡΑ-ΦΡΟΣΥΝΗ» στο «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ» με τον Τζήμα κ.α.

Πότε παίξατε για πρώτη φορά επαγγελματικά και πού;

Έπαιξα για πρώτη φορά επαγγελματικά σε ηλικία 17 ετών με μια ορχήστρα από την Άρτα. Θυμάμαι ότι ήταν τόσο μεγάλο το μεράκι για αυτό που έκανα που πήγαινα στην Άρτα με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ το πρωί και γύριζα την άλλη μέρα το πρωί πάλι με το λεωφορείο.

Πότε γίνατε γνωστός και καθιερωθήκατε; Υπήρξαν άνθρωποι που σας βοήθησαν;

Πήγα φαντάρος στο Μεσολλόγγι και στην Κύπρο. Όταν απολύθηκα άρχισα να δουλεύω επαγγελματικά πιά και συνεργάστηκα με τα μεγαλύτερα ονόματα εκείνης της εποχής. Η πρώτη μου γνωριμία ήταν με το Νίκο το Μακρυγιώργο από την Κανδήλα. Ο Νίκος εκτίμησε το ταλέντο μου και με σύστησε στον Τάκη το Καρναβά με τον οποίο για 8 χρόνια πηγαίναμε στα πανηγύρια στο Ξηρόμερο, στη Ναύπακτο στην Άρτα, στα Γιάννενα και αλλού.

Κύριε Πλαστήρα απ'ότι γνωρίζω ο Μίκης Θεοδωράκης σας επέλεξε μαζί με τον Σταύρο τον Παζαρέντζη για τα ορχηστρικα κομμάτια με κλαρίνο του LITANY II. Πως αισθανθήκατε;

Η συνεργασία μου με τον Μίκη Θεοδωράκη ήταν μεγάλη τιμή για μένα. Ο Μίκης Θεοδωράκης για να καταλήξει σε εμένα και στον Παζαρέντζη το Σταύρο άκουσε πολλά κλαρίνα. Ποιός δεν θα ήθελε να συνεργαστεί με τον μεγάλο αυτό μουσικό και η συνεργασία αυτή έκανε καλό και στην καριέρα μου. 

Τις ελεύθερες ώρες σας με τι ασχολείσθε;

Τον ελεύθερο χρόνο μου τον αφιερώνω στους μαθητές μου όπου τους διδάσκω την τέχνη του κλαρίνου δωρεάν χωρίς καμμιά υποχρέωση. Έχω αναδείξει μια σειρά από ταλαντούχους μαθητές μου που κάνουν καριέρα σε διαφορα μουσικά σχήματα. Βασική αρχή μου πέρα από την εκμάθηση του κλαρίνου είναι να τους μεταφέρω σωστά μουσικά ακούσματα και τους παροτρύνω να προβάλλουν σωστά την μουσική μας παράδοση. Ακόμη τον ελεύθερο χρόνο μου αρέσει να φτιάχνω φλογέρες τις οποίες και τις δωρίζω, Παίζω ακόμη Ζουρνά ο οποίος είναι ο δεύτερος μεγάλος έρωτας μετά το κλαρίνο. Ακόμη μελετάω με το κλαρίνο μου νέα μουσικά ακούσματα.

Μέχρι ποιά ηλικία είναι καλά να παίζει κανείς κλαρίνο;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ηληκία που πρέπει να σταματάει κάποιος να παίζει επαγγελματικά τουλάχιστον. Όσο αντέχει κάποιος  και όσο είναι αποδεκτός από το κόσμο μπορεί να συνεχίζει.

Στο Μοναστηράκι που πάντοτε διοργάνωνε μεγάλα πανηγύρια και από εκεί πέρασαν όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες  του Δημοτικού Τραγουδιού εσείς πότε πήγατε για πρώτη φορά;

Profile

amdrimos Άγγελος Μηλιώνης
Δ Ρ Υ Μ Ο Σ
Το προφίλ μου

Μια ζωή με ένα σάκκο στην πλάτη μου ,τον κόσμο γύρισα !!!!! Χιλιάδες οι εικόνες που με συντροφεύουν,καιρός πια να γίνουν και δικές σας !!!!!!!!!!!!

Powered by pathfinder blogs