Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Διάθεση νηστήσιμων την Καθαρή Δευτέρα από το σύλλογο Δρυμιωτών

Διάθεση νηστήσιμων την Καθαρή Δευτέρα από το σύλλογο Δρυμιωτών

 

Στα πλαίσια του εορτασμού της Καθαρής Δευτέρας, ο σύλλογος Δρυμιωτών Αθήνας για μια ακόμη φορά έκανε αισθητή την παρουσία του στο Δρυμό χορηγώντας νηστήσιμα φαγητά (Λαγάνες, χαλβά, μύδια κ.λπ) στην Τοπική Κοινότητα Δρυμού.

Η διάθεση των νηστήσιμων στους κατοίκους του Δρυμού, έγινε στο γραφείο της Τοπικής Κοινότητας με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Μ. Λιότσο. Στην εκδήλωση αυτή και με την μουσική που έπαιζε το ηχητικό σύστημα του συλλόγου, αναπτύχθηκε ένα έντονο εορταστικό κλίμα το οποίο όλοι έχουμε ανάγκη στις δύσκολες μέρες που περνάμε.

Ο σύλλογος Δρυμιωτών ευχαριστεί τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δρυμού Γιάννη Μ Λιότσο για την άριστη συνεργασία που είχαμε, καθώς τον Τάκη Παρασκευούλη τον Νίκο Κωστη και όσους βοήθησαν στην μικρή αλλά ουσιαστική από όλες τις πλευρές εκδήλωση.

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάμε ο σύλλογος Δρυμιωτών Αθήνας προσπαθεί με όσες δυνατότητες έχει, να δείνει το ενδιαφέρον για το χωριό του και ταυτόχρονα να συμβάλλει στην πολιτιστική αναβάθμισή του.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ 


Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ. ΔΡΥΜΟΥ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

RRRRR.jpgGetAttachment.jpg

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΧΕΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΟ ΚΑΛΗ !! ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ...

TTTT.jpg

ΠGetAttachmentPPPP.jpg

ρ

όεδρος Τοπικής Κοινότητας Δρυμού Γιάννης Μ Λιότσος

Ευχαριστώ το σύλλογο Δρυμιωτών για τη χορήγηση νηστήσιμων φαγητών

Θα ήθελα με την ανακοίνωσή μου αυτή να ευχαριστήσω το Δ.Σ του συλλόγου Δρυμιωτών Αθήνας και ειδικά τον Πρόεδρο Γιώργο Κουτρούμπα για την ευγενική τους προσφορά να χορηγήσουν στην Τοπική Κοινότητα Δρυμού νηστήσιμα φαγητά την Καθαρή Δευτέρα.

Οι πρωτοβουλίες αυτές είναι αξιέπαινες και δείχνουν τους δεσμούς που έχουν με το χωριό τους και ταυτόχρονα είναι και πράξεις αλληλεγγύης στις δύσκολες μέρες που περνάμε.

Θα ήθελα ακόμη να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν στη διανομή των νηστήσιμων καθώς και την Γεωργία Καββαδά -Μυρωνίδη που μας πρόσφερε το κρασ

ί.


Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ


Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΣΤΟ ΔΡΥΜΟ ..


Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

KOΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΥΡΡΕΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ddddd.pnguntitled.pngffffff.png

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η κοπή της πίτας του Συλλόγου Θυρρειωτών Αθήνας σήμερα το μεσημέρι στην Πλάκα στην Ταβέρνα Σειρήνες . Με γλέντι και χορό πέρασαν μια όμορφη ημέρα οι Θυρρειώτες και πολλοί φίλοι από το Ξηρόμερο , που παρευρέθησαν στη συνεστίαση. Το blog drimos εύχεται στο Δ Σ  να έχει πάντα επιτυχίες ..

ΦΩΤΟ : Γ . Α. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ (Αντι πρόεδρος  Συλλόγου Δρυμιωτών )   



Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

O ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΠΑΔΑΤΑΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ

DSC_0035.JPGDSC_0036.JPGDSC_0052.JPGDSC_0076.JPGDSC_0073.JPGDSC_0062.JPGDSC_0061.JPGDSC_0128.JPG

 Με επιτυχία και φέτος ο χορός των Συλλόγων Παπαδαταίων ο «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» και Χρυσοβιτσάνων «ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ» στο κέντρο «ΑΓΡΙΜΙΑ».

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο χορός των Πολιτιστικών Συλλόγων Χρυσοβιτσάνων «τα Κόροντα» και Παπαδαταίων «Ο Άγιος Νικόλαος» τη Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012, στο κέντρο "ΑΓΡΙΜΙΑ". Μέσα σε μια ζεστή και οικογενειακή ατμόσφαιρα τα Μέλη, οι φίλοι και οι φίλες των Συλλόγων, γλέντησαν και χόρεψαν με την ψυχή τους μέχρι το πρωί ακούγοντας γνήσιο παραδοσιακό τραγούδι υπό του ήχους του κλαρίνου.
Οι Πρόεδροι των Συλλόγων Δημήτρης Στεργίου και Κώστας Γεωργούλας καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους συγχωριανούς και φίλους, τους ευχαρίστησαν για την αγάπη και την συμπαράσταση που δείχνουν στις εκδηλώσεις του Συλλόγων. Ανέφεραν ότι τα Διοικητικά Συμβούλια προσπαθούν να είναι κοντά και να έχουν επαφή με τους χωριανούς και φίλους πάντα μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους.
Στη συνέχεια, αφού προσφώνησαν τους επίσημους καλεσμένους που ήταν παρόντες στην εκδήλωση, κάλεσαν το Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ξηρομέρου Παντελή Ψηλό να απευθύνει σύντομο χαιρετισμό.
Τα Δ.Σ. των Συλλόγων Χρυσοβιτσάνων και Παπαδαταίων ευχαριστούν θερμά όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Βουλευτής του Νομού Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου από τη Δημοτική Ενότητα Φυτειών, Παντελής Ψηλός, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της ΑΙ.ΠΟ.Ε. Παναγιώτης Κοντός, ο πρώην Πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ., συγγραφέας Μπάμπης Κουβέλης, από την ΟΠΣΥΞ: ο Αντιπρόεδρος , Βασίλης Μπουρνάζος, ο Γ. Γραμματέας Θανάσης Γεροδημήτρης, η Αν. Γραμματέας, Μαρία Μαντζάνα, ο Πρόεδρος Συλλόγου Αγραμπέλου, Γιώργος Τσέλιος, ο Πρόεδρος Συλλόγου Θυρείου Περικλής Μωραϊτης και το μέλος Ελευθερία Σώζου, ο Πρόεδρος Συλλόγου Αετινών Θανάσης Αναγνωστέλος, από το Σύλλογο Κωνωπίνας ο Τάκης Κοθρούλας και ο Λάμπρος Τσαμποδήμος, από το Σύλλογο Βελανιδιάς ο Πέτρος Ζώγας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλ/νων Περιστερίου «Η ΕΞΟΔΟΣ» Χρήστος Χούτας, ο Σπύρος Βενέτης από τα παλαιότερα στελέχη του πολιτιστικού κινήματος χαιρετισμό απέστειλαν ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Δ. Μακρυπίδης, Δημήτριος Σταμάτης Βουλευτής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ο Ιερέας της ενορίας Πατήρ Φώτιος Χαντζής , ο Πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Χρυσοβίτσας Σπύρος Δ. Ζορμπάς και το μέλος του Δ.Σ. Ευθύμιος Κατσιγιάννης ,ο Πρόεδρος της Α.Ε.ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ Παναγιώτης Λ. Αυδής , ο Πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Παπαδάτου Τολιάς , και το μέλος Κώστας Δημητρουλής.


Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

A.JPG

Επιτυχημένη και φέτος η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου ( Ο.Π.ΣΥ.Ξ.)

 

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΑΝ.ΣΥ. Πατησίων 5 - Ομόνοια, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των παρευρισκομένων από το Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δημήτρη Στεργίου, ο οποίος αφού  τους ευχαρίστησε εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου για την παρουσία τους στην εκδήλωση, ευχήθηκε η νέα  χρονιά να είναι για όλους γεμάτη υγεία,  ευτυχία, αλληλεγγύη και δύναμη για δημιουργία.

Αναφέρθηκε επίσης στις δύσκολες μέρες που περνάει η πατρίδα μας και ευχήθηκε να βγούμε από τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα που περνάμε το ταχύτερο δυνατόν.

Κατόπιν  ο  Πρωθιερέας του Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά Βασίλειος Πόππης και ο πάτερ Νεκτάριος Γερονικολός Πρωτοπρεσβύτερος του Αγίου Σπυρίδωνα Ν, Ιωνίας, ευλόγησαν την πίτα και ο Πρόεδρος και τα μέλη του Κεντρικού  Συμβουλίου της Ομοσπονδίας έκοψαν και μοίρασαν κομμάτια σε όλους τους Συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας καθώς και στους παρευρισκόμενους.  

Μετά τα διαδικαστικά της εκδήλωσης οι συμπατριώτες και οι φίλοι αντάλλαξαν ευχές και συζήτησαν για τα προβλήματα των Συλλόγων και την προοπτική επίλυσής τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωθιερέας του Αγίου Σπυρίδωνα Βασίλειος Πόππης, ο πάτερ Νεκτάριος Γερονικολός Πρωτοπρεσβύτερος του Αγίου Σπυρίδωνα Ν, Ιωνίας, οι Βουλευτές του Νομού Ανδρέας Μακρυπίδης και Κώστας Καραγκούνης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τριχωνίδας, Νώντας Σκάνδαλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου, Παντελής Ψηλός, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Αλέκος Σάββας, ο π. πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Παναγιώτης Τρυφιάτης, οι πρώην Πρόεδροι της Ο.Π.ΣΥ.Ξ. : Νίκος Μήτσης, συγγραφέας, Μπάμπης Κουβέλης, συγγραφέας και Χρήστος Κλαδευτήρας, ο συγγραφέας Πάνος Λαζαρόπουλος,  ο π. Δημοτικός Σύμβουλος Αστακού Χρήστος Μάτζαρης, ο εκδότης της εφημερίδας «Αιτωλοακαρνανική» Χρυσόστομος Πατούλας,  ο Γ. Γραμματέας της Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και Τέχνης, Χρήστος Γαζέτας, ο ραδιοφωνικός παραγωγός από το Ράδιο μαγεία, Λάμπης Μαυρέλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλ/νων Περιστερίου η «ΕΞΟΔΟΣ» Χρήστος Χούτας, Πρόεδροι, Μέλη και Εκπρόσωποι όλων των Συλλόγων Μελών της Ομοσπονδίας.

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ


Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ

IMG_6063.JPGIMG_6066.JPGIMG_6040.JPGIMG_6045.JPG

Την τετάρτη 15 φεβρουαρίου 2012 ορκίστηκε,στη φιλοσοφική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών , ο συμπατριώτης μας Γιώργος Σπ.Μπαρμπαρούσης , διδάκτορας  της φιλοσοφίας του τμήματος φιλοσοφίας παιδαγωγικής και ψυχολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών  .

Ο Γιώργος Σ. Μπαρμπαρούσης κατάγεται από τη Μπαμπίνη Ξηρομέρου Αιτωλ/νιας , κατέστη διδάκτορας, με θέμα διατριβής την Νεοελληνική φιλοσοφία,και και στην οποία βαθμολογίθηκε με " "Αριστα " 

.Το blog drimos  & ο Αγγελος Μηλιώνης ευχόμαστε στον συμπατριώτη κι εκλεκτό μας φίλο καλή σταδιοδρομία .Τιμήγια τον τόπο μας που βγάζει πάντα ικανά τέκνα !!!

ΦΩΤΟ : photo  tselios


Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ Ο.Π.ΣΥ.Ξ. 2012

 

                       ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ         ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ     ΣΥΛΛΟΓΩΝ      ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

                     Πατησίων 5  - 104 31 Αθήνα Τηλ. & Fax 52 32 676

 



alt
 

 

 

 

 


Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η

 



alt
 

 


Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου ( Ο.Π.ΣΥ.Ξ.) για την έλευση της Νέας Χρονιάς θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

                              Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΠΑΝ.ΣΥ. Πατησίων 5, (4ος όροφος) - Πλατεία Ομόνοιας  την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου  2012  και ώρα 18:00 - 20:30.

Η παρουσία σας θα είναι τιμή μας.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Με τιμή

Για το Κεντρικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

 

 

 

 

Δημήτρης Στεργίου

Αθανάσιος Γεροδημήτρης

 

 

 


Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Χοροεσπερίδα 2012 του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων

GetAttachment.jpg

                                 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Χοροεσπερίδα 2012 του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου, στα πλαίσια της δημιουργίας στενότερης επαφής μεταξύ των χωριανών και φίλων αποφάσισε φέτος την πραγματοποίηση της ετήσιας χοροεσπερίδας.

Έτσι ο χορός φέτος θα πραγματοποιηθεί στις

17 Φεβρουαριου 2011, ημέρα Παρασκευή

 στο Κοσμικό Κέντρο "Τα Αγρίμια" οδός Λιοσίων και Μάγερ (Βασταξή 4), Πλ. Βάθης, τηλ. 2105244739,

ώρα προσέλευσης 9.30 μ.μ.

Τραγουδούν οι: Γ. Γρίβα, Κ. Σαφέτης, Ν. Βλαχοδήμος, Γ. Καψάλης, Ξ. Βέρρα, Γιαννακά. Στο κλαρίνο οι: Ν. Κοκκώνης και Μ. Τσίκος.

Όλοι οι χωριανοί και φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα όμορφο πρόγραμμα με εκλεκτούς καλλιτέχνες, να χορέψουν και να περάσουν μια ευχάριστη βραδιά, μέσα σ' ένα όμορφο περιβάλλον. Η συμμετοχή κατ' άτομο καθορίστηκε σε 22? και περιλαμβάνει πλήρες και προσεγμένο μενού.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται: κουβέρ, ορεκτικό ζεστό, μπριζόλα στα κάρβουνα, τυρί φέτα, σαλάτα εποχής, φρούτα, κρασί, μπύρα, αναψυκτικά. Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση του Συλλόγου μας και να περάσετε με τις οικογένειές σας και τους φίλους σας μια όμορφη βραδιά με λαϊκά-δημοτικά και νησιώτικα τραγούδια.

Για προσκλήσεις και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε ν' απευθύνεσθε  στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου: Κώστα Γεωργούλα 210-4923189, 697-3330607, Αλέξανδρο Σάββα 210-3470021, 6974-022233, Ελένη Βασ. Σάββα 6973-964827, Γεράσιμο Σπ. Ζορμπά 210-3422010, 6932-588254, Λάμπρο Βασ. Αυδή 6938-662794 και Θεανώ Ευστ. Κοντή 6946-380682.

        Ο πρόεδρος                                               Η Γεν. Γραμματέας 

Κώστας Γεωργούλας                                        Ελένη Βας. Σάββα

Profile

amdrimos Άγγελος Μηλιώνης
Δ Ρ Υ Μ Ο Σ
Το προφίλ μου

Μια ζωή με ένα σάκκο στην πλάτη μου ,τον κόσμο γύρισα !!!!! Χιλιάδες οι εικόνες που με συντροφεύουν,καιρός πια να γίνουν και δικές σας !!!!!!!!!!!!

Powered by pathfinder blogs